autor:

dicarmencitta1957

» » Conserve si muraturi

Castraveciori dupa reteta bulgareasca

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 septembrie 2009

Ingrediente
6 kg castraveciori, , 500 gr zahar, , 6-8 cepe rosii, , condimente pentru muraturi: piper boabe, mustar boabe, foi de dafin, cateva cuisoare, coriandru boabe, , 5-6 radacini sanatoase de hrean, , 5-6 morcovi, , 1 telina, , sare grunjoasa, , 1 litru otet din vin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

89 voturi

Mod de preparare

Castraveciorii se spala bine in multe ape. Se lasa de seara pana a doua zi in apa (se poate arunca apa in care au stat de cateva ori, cam la 3 sau 4 ore). Asezam castraveciorii in borcane, printre ei punem bastonase sau rondele de hrean, morcovi, telina si ceapa taiata inele. Ceapa o punem dupa ce am asezat castravetii in borcan, ca sa se vada frumos.Punem toate condimentele pe deasupra, adaugam cate o lingurita plina de sare gronjoasa si o lingurita de zahar. La borcanele de 2 kg se pune dublu sare si zahar. Veti vedea in pozele pe care le-am pus,marcajul borcanului ca toate au pe fundul borcanului un marcaj cam de un centimetru,in acel marcaj se pune otet.Completam cu apa pana sus, inchidem bine borcanele cu capacul,le agitam putin si le punem in apa la fiert. Durata de fierbere nu trebuie sa depaseasca 30 de minute, altfel castraveciorii vor fi moi. Cand se schimba culoarea castraveciorilor sunt gata. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveciori dupa reteta bulgareasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul.

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Zamfira Bungardean , 28 iulie 2015

    Adica se oparesc cu apa sarata sau cu ce apa se tin 3-4 ore? Nu se strica daca ii tin cu atata apa atata timp? E vara si cald...

  • Fara foto

    Carmen Diaconescu , 06 iulie 2015

    De obicei o gospodina face acest lucru de la prima ora a diminetii,altele se apuca seara de facut muraturile.Fiecare cum il taie mintea si cum poate.

  • Fara foto

    flori , 04 iulie 2015

    eu pun in borcane de 800 gr, si pun o lingura cu zahar, o lingurita sare si 5 linguri otet, condimente si i fierb in oala 15-20 min de cand incepe apa in oala sa fiarba

    • Fara foto

      Gabriela Moroaca , 04 iulie 2015

      se lasa in apa de seara pana dimineata, se arunca apa de pe ei la 3-4 ore.....nu mai dormim in noaptae aia deloc?

    • Fara foto

      Tomi Tomasek , 13 septembrie 2014

      Super

    • Alina_Stanescu

      Alina_Stanescu (Maestru bucatar) , 04 iulie 2012

      Eu ii fierb inveliti in hartie; la fel e pus si pe fundul vauslui

    • Fara foto

      nicoleta , 27 iunie 2010

      arata bine

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Multumesc pentru comentarii.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Arata foarte bine !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      O bunatate.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Si eu fac aceasta reteta si este tare buna.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      waw da ce bine arataaaaaaaa!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Un bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

89 voturi

Ingrediente

  • 6 kg castraveciori
  • 500 gr zahar
  • 6-8 cepe rosii
  • condimente pentru muraturi: piper boabe
  • mustar boabe
  • foi de dafin
  • cateva cuisoare
  • coriandru boabe
  • 5-6 radacini sanatoase de hrean
  • 5-6 morcovi
  • 1 telina
  • sare grunjoasa
  • 1 litru otet din vin

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

flori

eu pun in borcane de 800 gr, si pun o lingura cu zahar, o lingurita sare si 5 linguri otet, condimente si i fierb in oala 15-20 min de cand incepe apa in oala sa fiarba

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei