autor:

Sidy

» » Fripturi

Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2016

Ingrediente
1 kg ceafa de porc, 3 gutui, 1 rodie, 50 g sunca crud-uscata, 50 g unt, 1-2 linguri zahar, , Pentru marinata:, 1 lamaie, 1 ceapa, 5 catei usturoi, rozmarin, cimbru, 3 linguri ulei aromatizat, Texas BBQ Rub - condimente cu boia afumata, sare, piper, 1/2 pahar apa

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Bucata de ceafa de porc se feliaza astfel ca sa aiba cam 1,5 cm grosime .

Intr-un vas mai mare cu capac , preparam marinata din ceapa data pe razatoarea cu gauri mici; la fel facem si cu cateii de usturoi, adaugam apoi zeama de lamaie, rozmarinul, cimbrul, ulei, sare, piper si apa.

Amestecam bine sa se omogenizeze si trecem fiecare felie de ceafa prin aceasta marinata si o presaram cu Texas BBQ Rub - condimente cu boia afumata de la Kotanyi.

Acoperim vasul si il dam la rece pentru cateva ore. Cel mai bine ar fi sa lasam ceafa in marinata de azi pina maine, 24 de ore, sa se patruna bine toate aromele din marinata in ceafa.

Spalam bine gutuile, le stergem dar NU le curatam de coaja, curatam doar cotorul cu partea lemnoasa, le taiem felii si le asezonam cu sare si piper.

Punem unt intr-o tigaie nonaderenta, cand e topit adaugam zaharul si cand incepe sa-si schimbe culoarea adaugam feliile de gutui.

Lasam feliile de gutui pina capata putina culoare, apoi le intoarcem pe partea cealalta.

Scoatem ceafa de la rece si punem grill-ul la incins.

Asezam feliile de ceafa impreuna cu sunca , pe grill, la prajit., dupa ce l-am uns putin.

Daca vreti sa aveti o friptura suculenta si bine patrunsa , puneti ceafa pe grill-ul incins , pentru 10 minute si bine ar fi sa nu o intoarceti decat o singura data, pe fiecare parte.

Servim ceafa cu feliile de sunca prajita taiata, puse easupra, cu feliile de gutui si cu bobite de rodie.

Veti vedea ce gust minunat are...

Dar daca aveti si mofturosi la masa, puteti sa ii serviti si cu cateva felii de cartof fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
pulpa de iedut cu cartoi la cuptor

pulpa de iedut cu cartoi la cuptor

Spalam bine pulpa de iedut si o taiem. Curatam , spalam si taiem cartofii. Punem in tava de la aragaz

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ceafa de porc
  • 3 gutui
  • 1 rodie
  • 50 g sunca crud-uscata
  • 50 g unt
  • 1-2 linguri zahar
  • Pentru marinata:
  • 1 lamaie
  • 1 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • rozmarin
  • cimbru
  • 3 linguri ulei aromatizat
  • Texas BBQ Rub - condimente cu boia afumata
  • sare
  • piper
  • 1/2 pahar apa

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui cu sos de usturoi si vin