Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie

Ingrediente

  • 1 kg ceafa de porc
  • 3 gutui
  • 1 rodie
  • 50 g sunca crud-uscata
  • 50 g unt
  • 1-2 linguri zahar
  • Pentru marinata:
  • 1 lamaie
  • 1 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • rozmarin
  • cimbru
  • 3 linguri ulei aromatizat
  • Texas BBQ Rub - condimente cu boia afumata
  • sare
  • piper
  • 1/2 pahar apa

Mod de preparare

Bucata de ceafa de porc se feliaza astfel ca sa aiba cam 1,5 cm grosime .

Intr-un vas mai mare cu capac , preparam marinata din ceapa data pe razatoarea cu gauri mici; la fel facem si cu cateii de usturoi, adaugam apoi zeama de lamaie, rozmarinul, cimbrul, ulei, sare, piper si apa.

Amestecam bine sa se omogenizeze si trecem fiecare felie de ceafa prin aceasta marinata si o presaram cu Texas BBQ Rub - condimente cu boia afumata de la Kotanyi.

Acoperim vasul si il dam la rece pentru cateva ore. Cel mai bine ar fi sa lasam ceafa in marinata de azi pina maine, 24 de ore, sa se patruna bine toate aromele din marinata in ceafa.

Spalam bine gutuile, le stergem dar NU le curatam de coaja, curatam doar cotorul cu partea lemnoasa, le taiem felii si le asezonam cu sare si piper.

Punem unt intr-o tigaie nonaderenta, cand e topit adaugam zaharul si cand incepe sa-si schimbe culoarea adaugam feliile de gutui.

Lasam feliile de gutui pina capata putina culoare, apoi le intoarcem pe partea cealalta.

Scoatem ceafa de la rece si punem grill-ul la incins.

Asezam feliile de ceafa impreuna cu sunca , pe grill, la prajit., dupa ce l-am uns putin.

Daca vreti sa aveti o friptura suculenta si bine patrunsa , puneti ceafa pe grill-ul incins , pentru 10 minute si bine ar fi sa nu o intoarceti decat o singura data, pe fiecare parte.

Servim ceafa cu feliile de sunca prajita taiata, puse easupra, cu feliile de gutui si cu bobite de rodie.

Veti vedea ce gust minunat are...

Dar daca aveti si mofturosi la masa, puteti sa ii serviti si cu cateva felii de cartof fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise