autor:

maria mihalache

» » Fripturi

Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2013

Ingrediente
4 bucati ceafa de porc, Pentru bait:, sare, piper boabe, o cana cu vin alb demi-sec, 3 linguri sos de soia, oregano, piper, boia, Pentru garnitura, 800 g cartofi, sare, ulei pentru prajit, marar verde

Dificultate: Redusa Timp: 6h

3 voturi

Mod de preparare

Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul fiecaruia dupa care se aseaza intr-un vas. Se face un bait din vin, sos de soia,boia, piper si oregano.Turnam baitul peste bucatile de carne astfel incat acestea sa fie acoperite de bait .Acoperim vasul si dam la frigider pentru cateva ore bune(4-5 ore ) dupa care scoatem bucatile de carne din bait, le lasam putin la scurs dupa care le batem bine .Frigem bucatile de carne pe gratar, intorcandu- le de pe o parte pe alta.
In timp ce carnea este pe gratar ne ocupam de cartofi..........spala cartofii,ii curatam ,ii taiem (eu am avut cartofi mai mici si atunci i-am lasat asa iar pe cei mai maricei i-am taiat in jumatate)ii condimentam cu sare si apoi ii prajim in ulei incins intr-un ceaun.Cand sunt gata facuti si frumos rumeniti ii scoatem cu ajutorul unei spatule pe un platou si presaram peste ei marar verde taiat marunt.

Servim friptura calda alaturi de cartofi si o salata de varza verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere

Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere

Am pus carnea la marinat vreo 8 ore, pe balcon (era rece!) intr-un amestec din: vin alb (o cana),

8 voturi    9 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de miel la cuptor - reteta casei

Friptura de miel la cuptor - reteta casei

Carnea de miel se spala bine,se zvanta,se unge cu ulei si condimente,pulpele se cresteaza , se impaneaza

73 voturi    12 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 21 mai 2015

    Hai, Sidonia te astept!Cum sa refuzam o asa bunaciune?

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 15 mai 2015

    Gata, m-am hotarat ! Am ceafa proaspata dar...vin in vizita, ca la tine e gata facuta deja ! Oricum....la un gratarel romanul nu poate renunta !

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 15 mai 2015

    Gata, m-am hotarat ! Am ceafa proaspata dar...vin in vizita, ca la tine e gata facuta deja ! Oricum....la un gratarel romanul nu poate renunta !

Dificultate

Redusa

Timp

6h

3 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati ceafa de porc
  • Pentru bait:
  • sare
  • piper boabe
  • o cana cu vin alb demi-sec
  • 3 linguri sos de soia
  • oregano
  • piper
  • boia
  • Pentru garnitura
  • 800 g cartofi
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

6 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache

Hai, Sidonia te astept!Cum sa refuzam o asa bunaciune?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura de miel in vin rosu