Reteta postata pe: 25 decembrie 2013
Ingrediente
4 bucati ceafa de porc, Pentru bait:, sare, piper boabe, o cana cu vin alb demi-sec, 3 linguri sos de soia, oregano, piper, boia, Pentru garnitura, 800 g cartofi, sare, ulei pentru prajit, marar verde
Dificultate: Redusa | Timp: 6h
Mod de preparare
Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul fiecaruia dupa care se aseaza intr-un vas. Se face un bait din vin, sos de soia,boia, piper si oregano.Turnam baitul peste bucatile de carne astfel incat acestea sa fie acoperite de bait .Acoperim vasul si dam la frigider pentru cateva ore bune(4-5 ore ) dupa care scoatem bucatile de carne din bait, le lasam putin la scurs dupa care le batem bine .Frigem bucatile de carne pe gratar, intorcandu- le de pe o parte pe alta.
In timp ce carnea este pe gratar ne ocupam de cartofi..........spala cartofii,ii curatam ,ii taiem (eu am avut cartofi mai mici si atunci i-am lasat asa iar pe cei mai maricei i-am taiat in jumatate)ii condimentam cu sare si apoi ii prajim in ulei incins intr-un ceaun.Cand sunt gata facuti si frumos rumeniti ii scoatem cu ajutorul unei spatule pe un platou si presaram peste ei marar verde taiat marunt.
Servim friptura calda alaturi de cartofi si o salata de varza verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la gratar cu garnitura de cartofi noi" nu uita sa-i faci un
review
Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat
Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider
9 voturi
6 comentarii
35 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate