autor:

Fara foto

» » Salate

ceapa cu maioneza si chiftelute

Autor: Cosmina Copil (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cosmina Copil (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
½ kg ceapa, , maioneza dintr-un galbenus,, doua foi de dafin,, 4-5 linguri otet, cinci-sase boabe de piper negru, , , o lingura de delikat, o lingura de smintina, , o lingura de mustar extra dulce, , Ptr chiftelute:, Din ½ kg carne tocata amestec porc cu vita, 2-3 felii de paine inmuiate in apa, , 1 ou, sare, delikat piper usturoi,, Faina, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 59 min

26 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata, se taie solzisori subtiri; Intr-un litru de apa cu un pic de sare se fierbe ceapa taiata cu frunzele de dafin, otetul, cu piperul si delikatul timp de 10-15 minute, pina cind ceapa devine usor transparenta semifiarta. Se strecoara ceapa, printr-o strecuratoare, pana se raceste, se lasa sa se scurga bine de apa, se indeparteaza frunzele de dafin si boabele de piper.
Dintr-un galbenus si 150 ml. de ulei se face o maioneza la care se adauga mustarul si la sarsit samantana; maioneza (sosul) astfel obtinut se amesteca cu ceapa, se potriveste se sare.
Salata astfel obtinuta se aranjeaza pe un platou iar pe margine de orneaza cu chiftelute

Pentr chiftelute
½ kg carne tocata amestec porc cu vita
2-3 felii de paine inmuiate in apa,
1 ou, sare, delikat piper usturoi,
Faina, ulei pentru prajit
Paine este inmuiata in apa si se formeaza niste rotunduri.
2.Se pune carnea intr-un castron si adaugam peste aceasta 1 ou, usturoiul tocat marunt, delicat, sare, piper si painea inmuiata. 4.Se amesteca foarte bine si din carne se formeaza chiftelutele.Pentru a le da mai usor forma, se va uda mana cu apa. 5.Se prajesc in ulei incins.
Aceasta salata se serveste ca si aperitiv rece.
Sa aveti pofta buna
Ceapa se curata, se taie solzisori subtiri; Intr-un litru de apa cu un pic de sare se fierbe ceapa taiata cu frunzele de dafin, otetul, cu piperul si
Daca ti-a placut reteta noastra "ceapa cu maioneza si chiftelute" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Salate
Salata orientala de post

Salata orientala de post

Spalam cartofii si ii punem sa fiarba in coaja in apa cu sare. Ceapa verde si usturoiul le taiem

3 voturi    2 comentarii
40 min
Salate
Salata Mea a la Russe

Salata Mea a la Russe

- Fierbeți cartofii și morcovii cu foile de dafin; - Fierbeți ouăle; - Tocați apoi toate legumele,

1 vot    1 comentariu
40 min
Salate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

59 min

26 voturi

Ingrediente

  • ½ kg ceapa
  • maioneza dintr-un galbenus,
  • doua foi de dafin,
  • 4-5 linguri otet
  • cinci-sase boabe de piper negru
  • o lingura de delikat
  • o lingura de smintina
  • o lingura de mustar extra dulce
  • Ptr chiftelute:
  • Din ½ kg carne tocata amestec porc cu vita
  • 2-3 felii de paine inmuiate in apa
  • 1 ou
  • sare
  • delikat piper usturoi,
  • Faina
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Salate reci

Salata de cartofi cu sos de avocado Salata de cartofi cu sos de avocado

Se pun in castron cartofii si ouale fierte si taiate cubulete sau rondele, se adauga maslinele si ceapa, de asemenea, taiate rondele,

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Salata de Boeuf Salata de Boeuf

Se pun la fiert, in vase separate, cartofii, morcovul, mazarea si pieptul de pui. Intre timp, tocam marunt si cubulete castravetii. Cand

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive