Ceapa se curata, se taie solzisori subtiri; Intr-un litru de apa cu un pic de sare se fierbe ceapa taiata cu frunzele de dafin, otetul, cu piperul si delikatul timp de 10-15 minute, pina cind ceapa devine usor transparenta semifiarta. Se strecoara ceapa, printr-o strecuratoare, pana se raceste, se lasa sa se scurga bine de apa, se indeparteaza frunzele de dafin si boabele de piper.
Dintr-un galbenus si 150 ml. de ulei se face o maioneza la care se adauga mustarul si la sarsit samantana; maioneza (sosul) astfel obtinut se amesteca cu ceapa, se potriveste se sare.
Salata astfel obtinuta se aranjeaza pe un platou iar pe margine de orneaza cu chiftelute
Pentr chiftelute
½ kg carne tocata amestec porc cu vita
2-3 felii de paine inmuiate in apa,
1 ou, sare, delikat piper usturoi,
Faina, ulei pentru prajit
Paine este inmuiata in apa si se formeaza niste rotunduri.
2.Se pune carnea intr-un castron si adaugam peste aceasta 1 ou, usturoiul tocat marunt, delicat, sare, piper si painea inmuiata. 4.Se amesteca foarte bine si din carne se formeaza chiftelutele.Pentru a le da mai usor forma, se va uda mana cu apa. 5.Se prajesc in ulei incins.
Aceasta salata se serveste ca si aperitiv rece.
Sa aveti pofta buna

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii