ceapa cu maioneza si chiftelute

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg ceapa
  • , maioneza dintr-un galbenus,
  • doua foi de dafin,
  • 4-5 linguri otet
  • cinci-sase boabe de piper negru,
  • , o lingura de delikat, o lingura de smintina,
  • o lingura de mustar extra dulce
  • Ptr chiftelute:
  • Din ½ kg carne tocata amestec porc cu vita
  • 2-3 felii de paine inmuiate in apa,
  • 1 ou, sare, delikat piper usturoi,
  • Faina, ulei pentru prajit

Mod de preparare

Ceapa se curata, se taie solzisori subtiri; Intr-un litru de apa cu un pic de sare se fierbe ceapa taiata cu frunzele de dafin, otetul, cu piperul si delikatul timp de 10-15 minute, pina cind ceapa devine usor transparenta semifiarta. Se strecoara ceapa, printr-o strecuratoare, pana se raceste, se lasa sa se scurga bine de apa, se indeparteaza frunzele de dafin si boabele de piper.

Dintr-un galbenus si 150 ml. de ulei se face o maioneza la care se adauga mustarul si la sarsit samantana; maioneza (sosul) astfel obtinut se amesteca cu ceapa, se potriveste se sare.

Salata astfel obtinuta se aranjeaza pe un platou iar pe margine de orneaza cu chiftelute

Pentr chiftelute

½ kg carne tocata amestec porc cu vita

2-3 felii de paine inmuiate in apa,

1 ou, sare, delikat piper usturoi,

Faina, ulei pentru prajit

Paine este inmuiata in apa si se formeaza niste rotunduri.

2.Se pune carnea intr-un castron si adaugam peste aceasta 1 ou, usturoiul tocat marunt, delicat, sare, piper si painea inmuiata. 4.Se amesteca foarte bine si din carne se formeaza chiftelutele.Pentru a le da mai usor forma, se va uda mana cu apa. 5.Se prajesc in ulei incins.

Aceasta salata se serveste ca si aperitiv rece.

Sa aveti pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise