autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Chec

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2014

Ingrediente
10 -11 oua, 2 cani ( 250 ml) zahar, 1 cana ulei, 2 1/2 cani faina, 2-3 linguri de cacao, esente si coaja de lamaie, 1 praf de copt,, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste.



Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, dupa care adaugam esentele, praful de copt stins, coaja de lamaie peste albusuri in timp ce amestecam de jos in sus. Adaugam faina in ploaie si amestecam continuu de jos in sus.



Ungem doua tavi cu ulei, punem compozitia si oprim 4-5 linguri in vas peste care adaugam cacaoa si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam cacao astfel obtinuta in tavi peste compozitia de chec si facem diferite forme cu furculita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar,

19 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu cacao de post

Chec cu cacao de post

Intr-un vas punem uleiul cu zaharul si le amestecam putin. Turnam apa minerala, laptele de soia

17 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mariana , 23 aprilie 2016

    nu e pandispan cu mai multe oua ? unde e laptele? desigur e ff bun dar nu seamana a chec

  • Fara foto

    Elena Helen , 09 noiembrie 2014

    Rosu Livia Elena, poti face jumatate din aceasta portie

  • Fara foto

    Eli Patalau , 17 septembrie 2014

    2 eurooooooooo :D

    • Fara foto

      Laurentiu Eduard , 16 septembrie 2014

      Vand coaja de lamaie, ca pe vremea bunicii.Detalii la maciucaflorinel@yahoo.com sau tf.0743476644

    • Fara foto

      Marian Porceanu Şi Gik , 15 septembrie 2014

      2 checuri mari ies

    • Fara foto

      Uta Flori Si Joni , 14 septembrie 2014

      super chec

    • Fara foto

      Claudia Lore , 13 septembrie 2014

      super chec

    • Fara foto

      Nina Marlogeanu , 13 septembrie 2014

      da bun cred , din cantitatea de mai sus ese un chec sau doi? merci....

    • Fara foto

      Ela Ciolacu , 10 septembrie 2014

      super chec

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 10 -11 oua
  • 2 cani ( 250 ml) zahar
  • 1 cana ulei
  • 2 1/2 cani faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • esente si coaja de lamaie
  • 1 praf de copt,
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Fara foto

mariana

nu e pandispan cu mai multe oua ? unde e laptele? desigur e ff bun dar nu seamana a chec

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Foi de napolitana cu glazura