autor:

www.divainbucatarie.ro

» » Dulciuri diverse

Chec cu ghimbir, caise si prune uscate

Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2011

Ingrediente
3 oua, 400 g faina, 250 g zahar, 100 g unt, 200 ml lapte, 1 lingurita cu varf ghimbir praospat ras, 80 g caise si prune uscate, 100 ml cognac, 1 fiola esenta rom, 1 lingurita bicarbonat, 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Caisele si prunele uscate le tocam cubulete si le punem sa se inmoaie timp de cateva ore in cognac sau whiskey.

Mixam untul cu zaharul pana devin spuma, apoi incorporam ouale unul cate unul.



Adaugam esenta de rom si bicarbonatul dizolvat in putin lapte. Incorporam faina, ghimbirul ras, un praf de sare si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

La final turnam treptat laptele, avand grija sa punem si caisele si prunele care au stat in alcool.



Coacem checul timp de 60 minute in cuptorul preancalzit la 180°C. Il scoatem dupa acest interval si facem proba cu scobitoarea. Il lasam sa raceasca pe un grilaj, apoi pudram cu zahar.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ghimbir, caise si prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
prajitura pufoasa cu amaretti si mere

prajitura pufoasa cu amaretti si mere

Ciocolata rupta si untul bucatele se topesc la foc mic.Galbenusurile se bat cu zahar pana isi dubleaza

9 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mini -Cheesecake cu fructe de padure

Mini -Cheesecake cu fructe de padure

Biscuitii se macina foarte fin si se amesteca cu cacao, zaharul pudra, apoi se toarna untul topit

7 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2011

    Daca iti place ghimbirul cu siguranta iti place si acest tort!

  • amalia

    amalia (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2011

    Cred ca e delicios! Abia astept sa il incarc si eu.

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2011

    Multumesc Lia, cu mare placere...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2011

      Hmmmm, cred ca e o bunatate yumi,yumi, as servi si eu o feliuta... pupici

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 400 g faina
  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita cu varf ghimbir praospat ras
  • 80 g caise si prune uscate
  • 100 ml cognac
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de www.divainbucatarie.ro
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem rondele de cca 1 cm grosime. Nu ii saram pentru a nu se

27 voturi    16 comentarii
20 min
Aperitive
Mancare de mazare cu curcan

Mancare de mazare cu curcan

Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si

38 voturi    19 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpele de pui spalate si curatate le frecam cu mustar. Le asezonam cu sare si piper, apoi le punem

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Daca iti place ghimbirul cu siguranta iti place si acest tort!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cheesecake cu struguri si mar