Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de chec. Perele curatate de coaja si taiate felii le asezati in forma de chec, punand printre ele si bucatele de unt, cam 25 gr.
Separat frecati untul (175 gr) cu zaharul pana devine spumos si cremos. Bateti ouale si adaugati in ele esenta de vanilie. Incorporati in unt cele 4 linguri de mac. Apoi incepeti a incorpora faina alternand cu ouale batute. Omogenizati bine si puneti compozitia in tava de chec, peste feliile de pere. Acoperiti tava cu o folie si dati la cuptor, preincalzit dinainte, la 5/190 C, pentru 25 minute. Scoateti folia si mai lasati inca maxim 5-10 minute, depinde de cuptor. Checul trebuie sa fie frumos crescut si patruns si ii puteti face, evident, testul cu scobitoarea.
Lasati-l sa se mai racoreasca in tava vreo 15 minute dupa care il rasturnati pe o farfurie. Serviti-l cu sirop de zahar ars si cu o lingura de inghetata de vanilie, sau frisca, dupa preferinte. Va pup si va jur ca e megadelicios.
Pofta buna!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii