autor:

Alice Ciobanu

» » Dulciuri diverse

Chec cu mac si pere

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 septembrie 2011

Ingrediente
2 pere mari, curatate de coaja si taiate felii, 200 gr unt, 175 gr faina, 1 plic praf de copt, 175 gr zahar, 1 esenta de vanilie, 3 oua, 4 linguri mac, 100 ml sirop de zahar ars

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

6 voturi

Mod de preparare

Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de chec. Perele curatate de coaja si taiate felii le asezati in forma de chec, punand printre ele si bucatele de unt, cam 25 gr.

Separat frecati untul (175 gr) cu zaharul pana devine spumos si cremos. Bateti ouale si adaugati in ele esenta de vanilie. Incorporati in unt cele 4 linguri de mac. Apoi incepeti a incorpora faina alternand cu ouale batute. Omogenizati bine si puneti compozitia in tava de chec, peste feliile de pere. Acoperiti tava cu o folie si dati la cuptor, preincalzit dinainte, la 5/190 C, pentru 25 minute. Scoateti folia si mai lasati inca maxim 5-10 minute, depinde de cuptor. Checul trebuie sa fie frumos crescut si patruns si ii puteti face, evident, testul cu scobitoarea.

Lasati-l sa se mai racoreasca in tava vreo 15 minute dupa care il rasturnati pe o farfurie. Serviti-l cu sirop de zahar ars si cu o lingura de inghetata de vanilie, sau frisca, dupa preferinte. Va pup si va jur ca e megadelicios.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mac si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Desert racoros din iaurt

Desert racoros din iaurt

Piscoturile de sampanie, se asaza pe fundul vasului in care faceti desertul, impreuna cu cateva lingurite

3 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 august 2012

    Yummy, delicios!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    Arata bine si in mod sigur are un gust minunat...

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2011

    Cred si eu ca e delicios, felicitari!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2011

      Aratã bine:)

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2011

      mia, multumsc sincer este foarte, foarte bun, delcios...aproape ca o prajitura soft de regula nu postez nici aici nicipe blogul meu, decait ceea ce mi-a placut cu adevarat, u postez doar pt a aduna cat mai multe retete..nu acesta este scopul meu merita sa incerci

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2011

      Cred ca e foarte bun......felicitari.....salvat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 pere mari
  • curatate de coaja si taiate felii
  • 200 gr unt
  • 175 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 175 gr zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 4 linguri mac
  • 100 ml sirop de zahar ars

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Alexandrina (Chef de cuisine)

Yummy, delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Zefir cu gust de fructe