autor:

Alice Ciobanu

» » Dulciuri diverse

Chec cu parfum de Orient

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 septembrie 2011

Ingrediente
3 cani faina, 1 cana ulei, 1 cana apa minerala, 1 cana zahar, 2-3 linguri stafide, 1/2 esenta rom, coaja rasa de la o jumatate de portocala, 2 linguri zeama de portocale, 1 plic praf de copt, 2 lingurite scortisoara, 1/2 lingurita ghimbir macinat, 1/2 lingurita sare, 3 linguri zahar pudra pt pudrat

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

9 voturi

Mod de preparare

L-am vazut la Academia lui Horia...apoi am asteptam cateva zile pana am gasit reteta,... apoi am asteptat cateva zile sa se insanatoseasca Miruna,... iar apoi...n-am mai asteptat deloc.

E senzational!, demential de aromat!, izbitor de bun!, divin de dulce!, desi dupa multitudinea de arome ai zice ca e mult prea mult, but still...never say never.

Foarte, foarte simplu de pregatit.

Astfel amestecati intr-un bol toate ingredientele solide.

In alt bol amestecati toate ingredientele lichide.

Apoi, folosind initial mixerul, amestecati solidele cu lichidele, dupa care cand amestecul devine mai vartos amestecati cu o lingura de lemn.

Turnati totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si predati checul cuptorului preincalzit bine, la 170 C pentru 35 minute. Faceti testul cu scobitoarea, e mai sigur.

Lasati apoi sa se racoreasca in tava si pudrati-l cat totusi e inca cald.

Nu va pot descrie senzatia! E foarte bun! moale! dulce! aromatizat! e exact ca un dulce oriental!....ce lume, ce codimente...ce arome! Luati si voi o bucatica, doar atat. Pup cu drag
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu parfum de Orient" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac domnesc: pas cu pas

Cozonac domnesc: pas cu pas

Afacerea asta e una serioasă şi presupune o pregătire psihică adecvată! Cu o seară înainte,

453 voturi    27 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

9 voturi

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 1 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 2-3 linguri stafide
  • 1/2 esenta rom
  • coaja rasa de la o jumatate de portocala
  • 2 linguri zeama de portocale
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri zahar pudra pt pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

gratiela (Chef de cuisine)

fara oua?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Micile vrajitoare Micile vrajitoare

Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata si banane Clatite cu ciocolata si banane

Punem toate ingredientele intr-un bol si le batem cu telul, adăugând faina treptat pana devine o smantana subtire. Luam cu polonicul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
cornulete din ardeal