autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Chec de vanilie

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2013

Ingrediente
7 oua cu albusul separat de galbenus, 11/2 pahar de zahar, 11/2 pahar de faina cu praf de copt (se poate folosi faina alba obisnuita si de adaugat o lingurita plina praf de copt), 1budinca de vanilie ptr crema, 3/4pahar de ulei, 3/4 pahar suc de portocale se poate schimba in iaurt sau lapte batut - eu prefer suc de portocala care da o aroma aparte prajiturii., 2 linguri scortisoara amestecata cu 2linguri de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.

Se bat albusurile cu 3/4 pahar de zahar pana devine o spuma tare si lasam deoparte.

In alt bol se bat galbenusurile bine cu restul de zahar pana devin o spuma mai deschisa la culoare adaugam uleiul si continuam sa batem .

Amestecam faina cu praful de copt si budinca si adaugam treptat la compozitia de galbenuse intercalat cu sucul de portocale se adauga si spuma de albusuri si se amesteca usor de jos in sus ca spuma sa nu se sparga.

Se pregatec 3 tavi de chec se ung cu putin ulei - eu folosesc tavi din aluminiu care se folosesc o singura data - daca aveti tavi obisnuite trebuie numai doua ptr ca tavile sunt mai mari - se ung cu putin ulei si se tapeteaza cu pergament,se toarna un sfert din compozitie iar deasupra se presara cele 2 linguri de scortisoara amestecate cu zahar, se presara pe toata suprafata checului se toarna restul compozitiei - pana la 3/4 din adancimea tavii si se coc 40 de minute pana se rumenesc usor. Un chec minunat cu gust de vanilie si scortisoara usor si pufos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec pufos cu glazura de vanilie

Chec pufos cu glazura de vanilie

Cel mai important lucru (cel putin pt mine) este ca toate ingrendientele sa le masurati cu aceiasi

7 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata si vanilie

Chec cu ciocolata si vanilie

Zaharul, galbenusurile si margarina se bat cu mixterul.Dupa ce s-a topit zaharul se incorporeaza

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013

    sectiune nu ai sa vedem daca intradevar este pufos?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 7 oua cu albusul separat de galbenus
  • 11/2 pahar de zahar
  • 11/2 pahar de faina cu praf de copt (se poate folosi faina alba obisnuita si de adaugat o lingurita plina praf de copt)
  • 1budinca de vanilie ptr crema
  • 3/4pahar de ulei
  • 3/4 pahar suc de portocale se poate schimba in iaurt sau lapte batut - eu prefer suc de portocala care da o aroma aparte prajiturii.
  • 2 linguri scortisoara amestecata cu 2linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
maria mihalache

maria mihalache (Chef de cuisine)

sectiune nu ai sa vedem daca intradevar este pufos?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Bilute cu nuca de cocos si ciocolata