Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.
Se bat albusurile cu 3/4 pahar de zahar pana devine o spuma tare si lasam deoparte.
In alt bol se bat galbenusurile bine cu restul de zahar pana devin o spuma mai deschisa la culoare adaugam uleiul si continuam sa batem .
Amestecam faina cu praful de copt si budinca si adaugam treptat la compozitia de galbenuse intercalat cu sucul de portocale se adauga si spuma de albusuri si se amesteca usor de jos in sus ca spuma sa nu se sparga.
Se pregatec 3 tavi de chec se ung cu putin ulei - eu folosesc tavi din aluminiu care se folosesc o singura data - daca aveti tavi obisnuite trebuie numai doua ptr ca tavile sunt mai mari - se ung cu putin ulei si se tapeteaza cu pergament,se toarna un sfert din compozitie iar deasupra se presara cele 2 linguri de scortisoara amestecate cu zahar, se presara pe toata suprafata checului se toarna restul compozitiei - pana la 3/4 din adancimea tavii si se coc 40 de minute pana se rumenesc usor. Un chec minunat cu gust de vanilie si scortisoara usor si pufos.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii