Chec din albusuri cu rahat si amestec de fructe confiate cu alune de padure

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Chec din albusuri cu rahat si amestec de fructe confiate cu alune de padure

Ingrediente

  • Ingrediente: (un pahar = 350ml)
  • un pahar cu albusuri
  • un pahar cu zahar
  • un pahar cu faina
  • un pahar cu amestec de fructe confiate si alune de padure(se gasesc de cumparat)
  • 50 ml de ulei
  • 50g coaja de portocala cu zahar
  • o lingurita extract de vanilie
  • 100g rahat colorat
  • un plic praf de copt

Mod de preparare

Batem albusurile spuma tare, impreuna cu zaharul. Cand spuma e bine legata, adaugam si faina, apoi uleiul, coaja de portocala, praful de copt si vanilia. Amestecam compozitia apoi adaugam rahatul taiat in bucati si dat prin faina(pt a nu se lipi bucatelele intre ele) si amestecul de fructe. Cu o spatula omogenizam totul cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava mare de chec tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul dinainte incalzit, la 180* pentru 45’.

Se scoate din tava , se lasa la racit si numai dupa aceia se portioneaza si se serveste.

Se poate servi simplu, asa cum am procedat eu (este destul de dulce) sau se poate pudra cu zahar praf sau alta varianta ; acoperit cu glazura preferata .

Oricare optiune o veti alege  v-a fi cu siguranta un deliciu !

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise