autor:

Lia Maria

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Chec din albusuri cu rahat si amestec de fructe confiate cu alune de padure

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2014

Ingrediente
Ingrediente: (un pahar = 350ml), un pahar cu albusuri, un pahar cu zahar, un pahar cu faina, un pahar cu amestec de fructe confiate si alune de padure(se gasesc de cumparat), 50 ml de ulei, 50g coaja de portocala cu zahar, o lingurita extract de vanilie, 100g rahat colorat, un plic praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Batem albusurile spuma tare, impreuna cu zaharul. Cand spuma e bine legata, adaugam si faina, apoi uleiul, coaja de portocala, praful de copt si vanilia. Amestecam compozitia apoi adaugam rahatul taiat in bucati si dat prin faina(pt a nu se lipi bucatelele intre ele) si amestecul de fructe. Cu o spatula omogenizam totul cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava mare de chec tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul dinainte incalzit, la 180* pentru 45’.
Se scoate din tava , se lasa la racit si numai dupa aceia se portioneaza si se serveste.
Se poate servi simplu, asa cum am procedat eu (este destul de dulce) sau se poate pudra cu zahar praf sau alta varianta ; acoperit cu glazura preferata .
Oricare optiune o veti alege  v-a fi cu siguranta un deliciu !
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu rahat si amestec de fructe confiate cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Fursecuri de iarna

Fursecuri de iarna

Frecăm untul cu zahărul pudra, apoi adaugăm galbenușul crud și cele fierte pasate, esența vanilată

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Craciun
Spirale cu ciocolata

Spirale cu ciocolata

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o

7 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2014

    marta gabriela abdelhafiz, multumesc ! ma bucur ca va place...

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2014

    foarte aspectos si sigur foarte gustos

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2014

    Multumesc pentru apreciere, mac myra !

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2014

      Ce bine arata!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: (un pahar = 350ml)
  • un pahar cu albusuri
  • un pahar cu zahar
  • un pahar cu faina
  • un pahar cu amestec de fructe confiate si alune de padure(se gasesc de cumparat)
  • 50 ml de ulei
  • 50g coaja de portocala cu zahar
  • o lingurita extract de vanilie
  • 100g rahat colorat
  • un plic praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

marta gabriela abdelhafiz, multumesc ! ma bucur ca va place...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale cu varza dulce in vas de lut Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piftie de porc