Cheesecake cu capsuni

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 g biscuit de ovaz
  • 120 g de unt
  • Pentru crema de branza:
  • 2 cutii mascarpone (250g)
  • 300 g branza de vaci cremoasa
  • 250 ml frisca lichida
  • 15 pliculete indulcitor (sau 150 g zahar)
  • o ciocolata alba(100 g)
  • 3 pliculete zahar vanilat (pastaie vanilie)
  • 2 pliculete gelatina
  • 150 ml apa
  • Pentru jeleu:
  • 350 g capsuni
  • 8 pliculete indulcitor (sau 4 linguri de zahar)
  • 1 plic de gelatin
  • 100 ml apa
  • Pentru décor:
  • 300 g de capsuni

Mod de preparare

Blatul: Maruntim fin biscuitii si punem peste ei untul topit.Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (22 cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim crema de branza.

Crema de branza: Punem gelatina la hidratat in apa rece, pentru 10 minute .Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 3 linguri de frisca lichida, se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca, amestecand continuu.Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga peste ciocolata si amestecam bine. Mixam branza de vaci cu mascarponele, zaharul vanilat indulcitorul Green Sugar, adaugam si ciocolata cu gelatina si la sfarsit frisca batuta

Taiem capsunile in jumatati si le asezam pe marginea formei detasabile, peste blatul de biscuiti. Turnam crema de branza in mijlocul jumatatilor de capsune, peste blat.Se scutura putin tava pentru a nivela masa cremoasa. Se da la rece pentru minim 5 ore.

Jeleul de capsuni: Pasam capsunile cu blenderul si adaugam indulcitorul, dupa care le punem intr-o craticioara pe foc, pentru 3-4 minute. Luam cratita de pe foc, trecem jeleul printr-o sita, apoi adaugam gelatina pe care am hidratat-o in 100 ml apa rece.

Cand jeleul este rece, il adaugam peste crema intarita. Dam iar la frigider pentru circa 3 ore. Indepartam inelul formei cu grija (dezlipim usor marginile cu un cutit) si taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Budinca de must

Budinca de must

Reteta de budinca de must. Cum se prepara budinca de must reteta delicioasa de toamna.

Budinca de must
Pasta de ardei kapia si gogosari

Pasta de ardei kapia si gogosari

Reteta de pasta de ardei kapia si gogosari. Cum se prepara pasta de ardei kapia si gogosari reteta fara conservanti.

Pasta de ardei kapia si gogosari
Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Reteta de gogosi rasucite. Cum prepari acasa reteta de gogosi rasucite.

Gogosi rasucite
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor