autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Cheesecake cu capsuni

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 300 g biscuit de ovaz, 120 g de unt, , Pentru crema de branza:, 2 cutii mascarpone (250g), 300 g branza de vaci cremoasa, 250 ml frisca lichida, 15 pliculete indulcitor (sau 150 g zahar), o ciocolata alba(100 g), 3 pliculete zahar vanilat (pastaie vanilie), 2 pliculete gelatina, 150 ml apa, , Pentru jeleu:, 350 g capsuni, 8 pliculete indulcitor  (sau 4 linguri de zahar), 1 plic de gelatin, 100 ml apa, , Pentru décor:, 300 g de capsuni

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Blatul: Maruntim fin biscuitii si punem peste ei untul topit.Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (22 cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim crema de branza.



Crema de branza: Punem gelatina la hidratat in apa rece, pentru 10 minute .Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 3 linguri de frisca lichida, se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca, amestecand continuu.Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga peste ciocolata si amestecam bine. Mixam branza de vaci cu mascarponele, zaharul vanilat indulcitorul Green Sugar, adaugam si ciocolata cu gelatina si la sfarsit frisca batuta



Taiem capsunile in jumatati si le asezam pe marginea formei detasabile, peste blatul de biscuiti. Turnam crema de branza in mijlocul jumatatilor de capsune, peste blat.Se scutura putin tava pentru a nivela masa cremoasa. Se da la rece pentru minim 5 ore.



Jeleul de capsuni: Pasam capsunile cu blenderul si adaugam indulcitorul, dupa care le punem intr-o craticioara pe foc, pentru 3-4 minute. Luam cratita de pe foc, trecem jeleul printr-o sita, apoi adaugam gelatina pe care am hidratat-o in 100 ml apa rece.



Cand jeleul este rece, il adaugam peste crema intarita. Dam iar la frigider pentru circa 3 ore. Indepartam inelul formei cu grija (dezlipim usor marginile cu un cutit) si taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni

Blatul Se pun piscoturile intr-o punga si se zdrobesc ,apoi intr-un bol si se mixeaza bine cu

23 voturi    11 comentarii
45 min
Prajituri
Cheesecake cu gem de capsuni

Cheesecake cu gem de capsuni

Pentru ca incercasem aceasta reteta in restaurantul in care am lucrat pana nu de mult si mi s-a parut

7 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vivi , 18 mai 2016

    Ac.blat din biscuiti si unt topit s-a intarit atit de tare incit nu se putea taia usor.?

  • Fara foto

    Ioana , 17 iunie 2015

    am facut acest cheesecake dupa reteta jamilacuisine. a fost delicios

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 g biscuit de ovaz
  • 120 g de unt
  • Pentru crema de branza:
  • 2 cutii mascarpone (250g)
  • 300 g branza de vaci cremoasa
  • 250 ml frisca lichida
  • 15 pliculete indulcitor (sau 150 g zahar)
  • o ciocolata alba(100 g)
  • 3 pliculete zahar vanilat (pastaie vanilie)
  • 2 pliculete gelatina
  • 150 ml apa
  • Pentru jeleu:
  • 350 g capsuni
  • 8 pliculete indulcitor  (sau 4 linguri de zahar)
  • 1 plic de gelatin
  • 100 ml apa
  • Pentru décor:
  • 300 g de capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Vivi

Ac.blat din biscuiti si unt topit s-a intarit atit de tare incit nu se putea taia usor.?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Macaroane din cocus