autor:

www.divainbucatarie.ro

» » Dulciuri diverse

Cheesecake cu prune si bezea

Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2011

Ingrediente
100 g biscuiti macinati, 70 g unt topit, cateva prune, 3 galbenusuri, 2 linguri smantana, 250 g ricotta, 1 plic budinca de vanilie, 100 g zahar, 1 lingurita praf de copt, coaja rasa de o lamaie sau de la o portocala, 1/2 lingurita scortisoara praf, 1/2 lingurita zahar bourbon, , Pentru bezea:, 3 albusuri, 3 linguri de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu 50 g unt topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece pana pregatim crema.
Mixam bine ricotta cu galbenusuri, zahar, budinca de vanilie, praful de copt si 20 g unt. Punem apoi smantana si coaja rasa de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza.

Turnam crema peste blatul de biscuti. Peste aceasta punem feliute de prune.

Dam tava la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 60 minute. Eu am pus tava cu cheesecakeul intr-o alta tava cu apa, ceea ce impiedica biscuitii sa se arda. Cu 25 de minute inainte sa oprim focul turnam albusurile batute spuma cu 3 linguri de zahar.

Lasam sa se raceasca 5 minute in tava apoi il scoatem din tava. Il lasam sa raceasca si apoi putem servi.

Parol d’honneur este super bun!!!

Pofta buna va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite... a la Ramona

Clatite... a la Ramona

Se amesteca toate ingedientele intr-un bol, cu ajutorul telului pentru mamaliga. Compozitia trebuie

0 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Eu folosesc robotul de bucatarie care imi este foarte util la bomboanele Raffaello.Asa ca in vasul

9 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Toth , 08 septembrie 2014

    Cheesecake-ul nu este un chec!

  • Fara foto

    Nicoleta Balaban , 06 septembrie 2014

    tava de chec pe care o stiu eu e cea clasica pe cand aici e o tava rotunda?!???? ...poate si raspunde cineva...

  • Camelia Mihaela_Neculae

    Camelia Mihaela_Neculae (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2014

    Ricotta este urda la noi. Proaspata vrac sau din cutie, in supermarket, dar sa fie nesarata pentru prajituri. Si sa fie urda de vaca, evident, urda de oaie are miros puternic, nu merge la prajituri.

    • Fara foto

      Ema , 05 septembrie 2014

      ricotta=urda (branza f. slaba in grasimi)

    • Fara foto

      roxana , 19 septembrie 2013

      ce e ricotta??? ceva crema de branza????

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 august 2011

      Ma inscriu la o portie!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • 100 g biscuiti macinati
  • 70 g unt topit
  • cateva prune
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • 250 g ricotta
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de o lamaie sau de la o portocala
  • 1/2 lingurita scortisoara praf
  • 1/2 lingurita zahar bourbon
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de www.divainbucatarie.ro
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem rondele de cca 1 cm grosime. Nu ii saram pentru a nu se

27 voturi    16 comentarii
20 min
Aperitive
Mancare de mazare cu curcan

Mancare de mazare cu curcan

Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si

36 voturi    18 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpele de pui spalate si curatate le frecam cu mustar. Le asezonam cu sare si piper, apoi le punem

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Camelia Mihaela_Neculae (Chef de cuisine)

Ricotta este urda la noi. Proaspata vrac sau din cutie, in supermarket, dar sa fie nesarata pentru prajituri. Si sa fie urda de vaca, evident, urda de oaie are miros puternic, nu merge la prajituri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Rulada cu gem de caise