Ingrediente
100 g biscuiti macinati, 70 g unt topit, cateva prune, 3 galbenusuri, 2 linguri smantana, 250 g ricotta, 1 plic budinca de vanilie, 100 g zahar, 1 lingurita praf de copt, coaja rasa de o lamaie sau de la o portocala, 1/2 lingurita scortisoara praf, 1/2 lingurita zahar bourbon, , Pentru bezea:, 3 albusuri, 3 linguri de zahar
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
7 voturi
Mod de preparare
Mixam bine ricotta cu galbenusuri, zahar, budinca de vanilie, praful de copt si 20 g unt. Punem apoi smantana si coaja rasa de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam crema peste blatul de biscuti. Peste aceasta punem feliute de prune.
Dam tava la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 60 minute. Eu am pus tava cu cheesecakeul intr-o alta tava cu apa, ceea ce impiedica biscuitii sa se arda. Cu 25 de minute inainte sa oprim focul turnam albusurile batute spuma cu 3 linguri de zahar.
Lasam sa se raceasca 5 minute in tava apoi il scoatem din tava. Il lasam sa raceasca si apoi putem servi.
Parol d’honneur este super bun!!!
Pofta buna va doresc!
Ema , 05 septembrie 2014
ricotta=urda (branza f. slaba in grasimi)
roxana , 19 septembrie 2013
ce e ricotta??? ceva crema de branza????
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 august 2011
Ma inscriu la o portie!*****