Ingrediente
- 2oo gr. piscoturi sampanie, - 1 pachet brinza Philadelphia 250 gr.- la, temperatura camerei (sa fie moale!), - 250 gr.plus 1 lingurita zahar tos, divizat, - 2 lingurite vanilie extract sau zahar vanilat, 2 pli-, culete, - 2 lingurite zeama de lamiie, - 1 lingurita coaja rasa de lamiie (data pe razatoarea, cu gaurele mici), - 500 ml frisca lichida, - 750 gr (1 cutie mare) de visine pt umplutura, placinta* sau "pie filling" (*cine nu are poate, folosi compot cu visine in care se adauga 2 lingurite, de amidon se pune pe foc mic doar sucul de la compot, in care s-a adaugat si dizolvat in prealabil amido-, nul cind este legat ca o smintina, nu prea groasa,se, ia de pe foc,se pun visinile inapoi, se amesteca usor, se pune la frigider.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
13 voturi
Mod de preparare
Intr-un castron mai mare se bate bine brinza,(folosim mixerul) cu 250 gr. zahar plus vanilia, dupa care se adauga zeama si coaja de lamiie si se mai amesteca putin pina se incorporeaza totul.
In alt castron, mai mic, se bate frisca lichida pina incepe sa se ingoase, adaugam restul de zahar, se bate bine pina frisca devine groasa, dar sa nu se faca unt.
Frisca se adauga in compozitia de brinza si se amesteca bine.Jumatate din aceasta compozitie se pune in forma de tort peste piscoturi, se intinde, se aranjeaza piscoturile ramase peste crema,(ca sa fie ca a 2-a felie de blat de tort) si se pune jumatatea cealalta de crema peste al 2-le rind de piscoturi. Deasupra se pune
compozitia de visine, se intinde usor pe toata suprafata. Se poate garnisi cu un virf de menta verde(optional). Se acopera si se pune la frigider peste noapte. (cine are rabdare!!!? atit de mult???). Numai inainte de a servi se scoate inelul de la forma de tort. Pare greu de executat, dar este ff usor. Ieftina, buna, nu trebuie coapta! Pofta buna!
Aproximativ 12 portii.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010
Foarte frumos, arata tare bine si felia taiata.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 mai 2010
Foarte fina si aspectuoasa!*****
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 03 mai 2010
Eu adaug si un pic de gelatina cu fructe!
Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
Cred ca este delicioasa ! Nu ma prea impac eu cu branza cu fructe dar...tartul asta este ispititor.... Felicitari !
kok miori (Chef de cuisine) , 01 mai 2010
Minunata reteta si foarte usoara si eu fac sarlota dar cu ciocolata dar asta este minunata ptr vara.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 mai 2010
Un deliciu de nota 10. Felicitari !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010
Foarte gustoasa!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010
Excelent tortuletul...
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010
Minunat acest tort! Imi place foarte mult!
Estera Flori (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010
arata super,merita incercat.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010
Foate bine arata.
emadina (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010
arata super si ingredientele sunt preferatele mele,piscoturi,visine...e ceva grozav.