autor:

dana nazare

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle cu branza dulce si chimion

Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2012

Ingrediente
600 gr faina, 250 ml lapte, 1 1/2 pachet drojdie, 50 gr unt, 1 ou, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar, 200 gr branza dulce Fagaras folosesc eu

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea. Se face un loc in mijloc se pune drojdia, zaharul untul topit si un pic de lapte caldut. Se framanta incet apoi se adauga branza dulce. Treptat de adauga restul de lapte pana se incorporeaza toata faina. Se framanta aluatul pana devine fraged. Se lasa la odihna 1 ora. Se framanta usor inca o data aluatul. Se fac chifle din aluat se pun in tava, se ung cu ou, se presara chimion. Se dau la 180, aproximativ 40 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza dulce si chimion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 1/2 pachet drojdie
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 200 gr branza dulce Fagaras folosesc eu

Raporteaza reteta

Retete
de dana nazare
Prajitura Sumegy

Prajitura Sumegy

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 200 gr zahar si se continua pana s-a absorbit zaharul (7-8

4 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Prajitura cu mac, branza si lamaie

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Chifle cu lapte batut si mac

Chifle cu lapte batut si mac

Se pune faina intr-un recipient. In mijlocul fainii se face loc unde se pune drojdia, zaharul si

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa