Reteta postata pe: 11 februarie 2012
Ingrediente
600 gr faina, 250 ml lapte, 1 1/2 pachet drojdie, 50 gr unt, 1 ou, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar, 200 gr branza dulce Fagaras folosesc eu
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
Se amesteca faina cu sarea. Se face un loc in mijloc se pune drojdia, zaharul untul topit si un pic de lapte caldut. Se framanta incet apoi se adauga branza dulce. Treptat de adauga restul de lapte pana se incorporeaza toata faina. Se framanta aluatul pana devine fraged. Se lasa la odihna 1 ora. Se framanta usor inca o data aluatul. Se fac chifle din aluat se pun in tava, se ung cu ou, se presara chimion. Se dau la 180, aproximativ 40 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza dulce si chimion" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta
37 voturi
17 comentarii
2h 30 min
Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie)
Se lucreaza doar cu furculita,
114 voturi
35 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate