autor:

dana nazare

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle cu branza dulce si chimion

Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2012

Ingrediente
600 gr faina, 250 ml lapte, 1 1/2 pachet drojdie, 50 gr unt, 1 ou, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar, 200 gr branza dulce Fagaras folosesc eu

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea. Se face un loc in mijloc se pune drojdia, zaharul untul topit si un pic de lapte caldut. Se framanta incet apoi se adauga branza dulce. Treptat de adauga restul de lapte pana se incorporeaza toata faina. Se framanta aluatul pana devine fraged. Se lasa la odihna 1 ora. Se framanta usor inca o data aluatul. Se fac chifle din aluat se pun in tava, se ung cu ou, se presara chimion. Se dau la 180, aproximativ 40 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza dulce si chimion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu smantana si iaurt

Paine cu smantana si iaurt

Intai de toate scoateti toate ingredientele de la rece, pentru a fi la temperatura camerei. Frecam

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 1/2 pachet drojdie
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 200 gr branza dulce Fagaras folosesc eu

Raporteaza reteta

Retete
de dana nazare
Prajitura Sumegy

Prajitura Sumegy

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 200 gr zahar si se continua pana s-a absorbit zaharul (7-8

4 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Prajitura cu mac, branza si lamaie

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Chifle cu lapte batut si mac

Chifle cu lapte batut si mac

Se pune faina intr-un recipient. In mijlocul fainii se face loc unde se pune drojdia, zaharul si

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Plăcintă cu brânză sărată și ierburi aromate