autor:

dana nazare

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle cu lapte batut si mac

Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2012

Ingrediente
500 gr faina, 25 gr drojdie, 1 lingurita zahar, putina apa calda, 1 lingura ulei, 1 ou, 200 ml lapte batut, sare, mac, 1 ou pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un recipient. In mijlocul fainii se face loc unde se pune drojdia, zaharul si apa calda - pentru a activa drojdia. Se framanta usor, iar cand s-a format o gramajoara de aluat se adauga laptele batut, oul, uleiul, sare dupa gust si se framanta pana aluatul nu se mai prinde de marginile vasului. Se lasa la odihna 50 minute. Cu mana unsa cu ulei formam chifle si le asezam in tava. Le ungem cu un ou batut si le presaram cu mac. Se mai lasa inca 30 de minute sa se odihneasca. Se coc in cuptor 30 minute la 200 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte batut si mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)

Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)

1)Pt. aluat: Amestecã apa, untul, fãina si sarea. Frãmântã bine. Lasã sã odihneascã 10

5 voturi    11 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Foccacia cu rosii uscate

Foccacia cu rosii uscate

Intr-un castron se cerne faina, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune laptele batut

7 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • putina apa calda
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • 200 ml lapte batut
  • sare
  • mac
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de dana nazare
Prajitura Sumegy

Prajitura Sumegy

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 200 gr zahar si se continua pana s-a absorbit zaharul (7-8

4 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Prajitura cu mac, branza si lamaie

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Biscuiti marmorati

Biscuiti marmorati

Blaturile se bat separat. Untul rece se freaca spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Se adauga

3 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Saratele