autor:

Mimo

» » Retete vegetariene

Chiftele de năut

Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2011

Ingrediente
- 300 gr. năut fiert, - 2 căni fulgi de ovăz, - 1/2 dovlecel mic, - 1 morcov, - 2 felii ardei, - 2 ouă, - 1 lingură smântână, - 2-3 linguri brănză de vaci, - 2-3 linguri pesmet, - frunze de pătrunjel, mărar şi ţelină, - sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul date pe răzătoare, năutul fiert zdrobit cu furculiţa, ouăle bătute cu smântâna, frunzele verzi mărunţite împreună cu fulgii, brânza şi pesmetul. Sare şi piper se pune după gust. Se frământă bine amestecul obţinut şi se formează chifteluţe care se pun în tava unsă în prealabil cu ulei de măsline sau unt.
Se lasă la cuptor 20 de minute după care se întorc pe cealaltă parte şi se mai dau 20 de minute la cuptor.

Nouă ne place să le servim cu sos de soia sau iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de năut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Fursecuri din pulpa de migdale

Fursecuri din pulpa de migdale

De multe ori cand fac lapte de migdale, pun pulpa in frigider cu gandul sa prepar ceva din ea zilele

13 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene
Dovlecel umplut cu legume

Dovlecel umplut cu legume

Dovleceiii folositi de mine sunt acei dovlecei mici si rotunzi, dar daca sunt lasati mai mult, asa

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Bine ai venit in randul gustosilor ! Cred ca sant tare bune chiftelutele facute de tine. Felicitari !*****

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

    Interesanta reteta.Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • - 300 gr. năut fiert
  • - 2 căni fulgi de ovăz
  • - 1/2 dovlecel mic
  • - 1 morcov
  • - 2 felii ardei
  • - 2 ouă
  • - 1 lingură smântână
  • - 2-3 linguri brănză de vaci
  • - 2-3 linguri pesmet
  • - frunze de pătrunjel
  • mărar şi ţelină
  • - sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Mimo
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Rulouri pizza

Rulouri pizza

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene
Sos de brocoli cu brânză

Sos de brocoli cu brânză

Fierbem brocoli în apă cu sare împreună cu un morcov şi o bucată de păstârnac. Se strecoară

4 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Bine ai venit in randul gustosilor ! Cred ca sant tare bune chiftelutele facute de tine. Felicitari !*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Frigarui de cartofi cu rozmarin