autor:

Mimo

» » Retete vegetariene

Chiftele de năut

Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2011

Ingrediente
- 300 gr. năut fiert, - 2 căni fulgi de ovăz, - 1/2 dovlecel mic, - 1 morcov, - 2 felii ardei, - 2 ouă, - 1 lingură smântână, - 2-3 linguri brănză de vaci, - 2-3 linguri pesmet, - frunze de pătrunjel, mărar şi ţelină, - sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul date pe răzătoare, năutul fiert zdrobit cu furculiţa, ouăle bătute cu smântâna, frunzele verzi mărunţite împreună cu fulgii, brânza şi pesmetul. Sare şi piper se pune după gust. Se frământă bine amestecul obţinut şi se formează chifteluţe care se pun în tava unsă în prealabil cu ulei de măsline sau unt.
Se lasă la cuptor 20 de minute după care se întorc pe cealaltă parte şi se mai dau 20 de minute la cuptor.

Nouă ne place să le servim cu sos de soia sau iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de năut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

Blat - Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând,

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
mancare de castraveti murati de post

mancare de castraveti murati de post

ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul dat prin razatoarea mica si usturoiul taiat marunt se caleste

6 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Bine ai venit in randul gustosilor ! Cred ca sant tare bune chiftelutele facute de tine. Felicitari !*****

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

    Interesanta reteta.Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • - 300 gr. năut fiert
  • - 2 căni fulgi de ovăz
  • - 1/2 dovlecel mic
  • - 1 morcov
  • - 2 felii ardei
  • - 2 ouă
  • - 1 lingură smântână
  • - 2-3 linguri brănză de vaci
  • - 2-3 linguri pesmet
  • - frunze de pătrunjel
  • mărar şi ţelină
  • - sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Mimo
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Rulouri pizza

Rulouri pizza

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene
Sos de brocoli cu brânză

Sos de brocoli cu brânză

Fierbem brocoli în apă cu sare împreună cu un morcov şi o bucată de păstârnac. Se strecoară

4 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Bine ai venit in randul gustosilor ! Cred ca sant tare bune chiftelutele facute de tine. Felicitari !*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce de post