autor:

Mimo

» » Retete vegetariene

Chiftele de năut

Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2011

Ingrediente
- 300 gr. năut fiert, - 2 căni fulgi de ovăz, - 1/2 dovlecel mic, - 1 morcov, - 2 felii ardei, - 2 ouă, - 1 lingură smântână, - 2-3 linguri brănză de vaci, - 2-3 linguri pesmet, - frunze de pătrunjel, mărar şi ţelină, - sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul date pe răzătoare, năutul fiert zdrobit cu furculiţa, ouăle bătute cu smântâna, frunzele verzi mărunţite împreună cu fulgii, brânza şi pesmetul. Sare şi piper se pune după gust. Se frământă bine amestecul obţinut şi se formează chifteluţe care se pun în tava unsă în prealabil cu ulei de măsline sau unt.
Se lasă la cuptor 20 de minute după care se întorc pe cealaltă parte şi se mai dau 20 de minute la cuptor.

Nouă ne place să le servim cu sos de soia sau iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de năut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mancare de stevie cu orez si leurda

Mancare de stevie cu orez si leurda

-Se alege ștevia, se păstrează numai frunzele sănatoase, se înlătură codițele groase

0 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Ardei kapia umpluti cu branza de vaci si mascarpone

Ardei kapia umpluti cu branza de vaci si mascarpone

Incalziti cuptorul la 180C. Faceti o mica incizie in fiecare ardei kapia, de la coada spre varf,

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Bine ai venit in randul gustosilor ! Cred ca sant tare bune chiftelutele facute de tine. Felicitari !*****

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

    Interesanta reteta.Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • - 300 gr. năut fiert
  • - 2 căni fulgi de ovăz
  • - 1/2 dovlecel mic
  • - 1 morcov
  • - 2 felii ardei
  • - 2 ouă
  • - 1 lingură smântână
  • - 2-3 linguri brănză de vaci
  • - 2-3 linguri pesmet
  • - frunze de pătrunjel
  • mărar şi ţelină
  • - sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Mimo
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Rulouri pizza

Rulouri pizza

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene
Sos de brocoli cu brânză

Sos de brocoli cu brânză

Fierbem brocoli în apă cu sare împreună cu un morcov şi o bucată de păstârnac. Se strecoară

4 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Bine ai venit in randul gustosilor ! Cred ca sant tare bune chiftelutele facute de tine. Felicitari !*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Vinete umplute