autor:

gicuta

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute marinate

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2015

Ingrediente
Pentru chiftelute:, 1/2 kg carne tocata( vita si porc), o ceapa, 3 catei de usturoi, 1 ou, 2 linguri cu pesmet, 3 linguri cu faina(pentru tavalit chiftelutele), sare, piper, boia, marar, Pentru sos:, 3 linguri pasta de tomate, 500 ml supa de pui (legume), o lingura de amidon(faina), o frunza de dafin, o lingurita cu zahar, vegeta, piper, 1/2 legatura patrunjel, 50 ml ulei, o lingura de otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Pentru ca am "copt"'mai multe chiftelute, m-am gandit , jumatate din ele sa le marinez. Au iesit o bunatate!

Mod de preparare chiftele: Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu ceapa si usturoiul dat pe razatoarea mica,oul, pesmetul si mararul. Omogenizam si condimentam cu sare, piper si boia. Formama bile din compozitia obtinuta pe care le tavalim prin faina. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, la foc mediu. La jumatate coacerii le intoarcem pe partea cealalta.


Mod de preparare sos: Punem uleiul intr-o cratita si cand se incinge , adugam pasta de tomate care a fost diluata in 100 ml supa.Lasam sa dea cateva clocote si adaugam restul de supa si amidonul (faina) dizolvat. Amestecam bine si lasam 4-5 minute sa fiarba, dupa care adugam chiftelele,condimentele, zaharul si otetul. Dupa 5 minute oprim focul si presaram patrunjelul tocat.Acoperim cratita cu capac si lasam asa cel putin 10 minute. Chiftelutele marinate se pot servi alaturi de piure de cartofi , paste sau orez. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute din piept de pui,marinate

Chiftelute din piept de pui,marinate

Pieptul de pui(se poate si de curcan) se macina impreuna cu sunca si cartoful;aceasta compozitie

9 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate cu taitei de orez

Chiftelute marinate cu taitei de orez

Pentru chiftelute, inmuiem felia de paine in apa, o stoarcem bine, apoi o dam pe razatoarea mare.

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    AdeLyna Țudic , 07 iulie 2015

    cat de bine arata! <3

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • 1/2 kg carne tocata( vita si porc)
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri cu pesmet
  • 3 linguri cu faina(pentru tavalit chiftelutele)
  • sare
  • piper
  • boia
  • marar
  • Pentru sos:
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 500 ml supa de pui (legume)
  • o lingura de amidon(faina)
  • o frunza de dafin
  • o lingurita cu zahar
  • vegeta
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 50 ml ulei
  • o lingura de otet

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

13 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

16 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui taranesc