Chiftelute marinate

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute marinate

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • 1/2 kg carne tocata( vita si porc)
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri cu pesmet
  • 3 linguri cu faina(pentru tavalit chiftelutele)
  • sare
  • piper
  • boia
  • marar
  • Pentru sos:
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 500 ml supa de pui (legume)
  • o lingura de amidon(faina)
  • o frunza de dafin
  • o lingurita cu zahar
  • vegeta
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 50 ml ulei
  • o lingura de otet

Mod de preparare

Pentru ca am "copt"'mai multe chiftelute, m-am gandit , jumatate din ele sa le marinez. Au iesit o bunatate!

Mod de preparare chiftele: Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu ceapa si usturoiul dat pe razatoarea mica,oul, pesmetul si mararul. Omogenizam si condimentam cu sare, piper si boia. Formama bile din compozitia obtinuta pe care le tavalim prin faina. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, la foc mediu. La jumatate coacerii le intoarcem pe partea cealalta.

Mod de preparare sos: Punem uleiul intr-o cratita si cand se incinge , adugam pasta de tomate care a fost diluata in 100 ml supa.Lasam sa dea cateva clocote si adaugam restul de supa si amidonul (faina) dizolvat. Amestecam bine si lasam 4-5 minute sa fiarba, dupa care adugam chiftelele,condimentele, zaharul si otetul. Dupa 5 minute oprim focul si presaram patrunjelul tocat.Acoperim cratita cu capac si lasam asa cel putin 10 minute. Chiftelutele marinate se pot servi alaturi de piure de cartofi , paste sau orez. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise