autor:

Ionutz

» » , Mancaruri cu carne, Sosuri

Chiftelute cu sos

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2010

Ingrediente
Pentru chiftelute, 1 kg carne tocata, 2 oua, 1 buc cartof, 1 buc morcov, 1 buc ceapa, 1 legatura patrunjel, 2 linguri faina alba, 1 lingurita sare ( vegeta), 200 ml ulei pentru prajit, , Pentru sos, 250 grame bulion, 1 ceapa verde, Condimente: piper, sare, busuioc, 100 ml ulei, 100 grame faina, 1 litru apa

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

89 voturi

Mod de preparare

Chiftelutele
Se dau prin razatoare cartoful, morcovul, se toaca ceapa si patrunjelul si se amesteca intr-un bol cu carnea tocata, ouale, faina si sare.
Pentru modelare se vor umezi mainile cu apa.
Se prajesc in ulei incins, pe ambele parti.

Sosul
Se pune uleiul si ceapa verde intr- o cratita si se incinge. Separat se amesteca intr-un vas bulionul cu apa si cu condimentele, dupa care se toarna in cratita cu ulei. Cand incepe sa fiarba se va amesteca cateva minute, dupa care se adauga faina treptat (eventual cu o sita pentru a evita formarea boturilor) amestecand continuu pana ce sosul se ingroasa putin.

Finalizare
Se aseaza chiftelutele in cratita cu sos si se lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba.

Se poate servi cu garnitura precum: orez, paste, piure de cartofi. Eu am ales pe cea din urma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor

Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor

In primul rand pregatim chiftelutele, amestecam carnea tocata cu feliile de franzela inmuiate in

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Paste si pizza
Chiftelute in sos de lamaie

Chiftelute in sos de lamaie

Intr-un bol amestecam carnea cu ceapa usturoiul zdrobit,patrunjelul,pesmetul,uleiul si oul si amestecam

10 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geonete Stelica , 05 decembrie 2013

    CE ITI MAI PLACE SI TIE CARNEA

  • Fara foto

    Geonete Stelica , 05 decembrie 2013

    CE ITI MAI PLACE SI TIE CARNEA

  • Fara foto

    Nedelea Viorel , 05 decembrie 2013

    foarte gustoase....super

    • Fara foto

      Rosu Silviu , 22 noiembrie 2013

      super tare

    • Fara foto

      Gabriela Bordei , 24 octombrie 2013

      super,e f.bun

    • Fara foto

      Raluca Ionut , 04 octombrie 2013

      a iesit super bun am facut si eu astazi

    • Fara foto

      Sima Florin Blondu , 03 octombrie 2013

      si euuu?

    • Fara foto

      Ioan Paucean , 31 iulie 2013

      o sa incercam si noi ca suna bine.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 22 august 2010

      Si eu fac la fel dar cu cateva schimbari.In chiftelute nu pun faina,pun pesmet ,nu imi plac cu faina.Iar la sos eu desfac faina cu putina apa rece inainte sa o pun in sos,sa nu faca cocoloase.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte bune!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Eu fac perisoare cu sos. Cred ca sunt bune si chiftelutele. La noi in Ardeal se fac chiftelute si sos, dar in final nu se amesteca cu sosul, acesta se serveste peste chiftelute alaturi de pireu. Este un fel de mancare pe care il prepara unguroaicele, iar noi am imprumutat din obiceiurile lor, convietuind impreuna. Sosul meu de perisoare.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Am reusit sa le prepar si eu,cateodata ,in sos,adaug numai ceapa si usturoi,asa sosul devine maroniu,iar pt reteta mea am adaugat bulion ca sa fie mai colorat!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Sunt super !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Felicitari! O mancare reusita.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Delicioase.Si eu pun usturoi in chiftelute...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Foarte aromate si gustoase! Prezentarea retetei e foarte explicita si utila. Felicitari.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Si mie imi place mai mult cu usturoi .. dar sunt delicioase si asa !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      N-am mai facut de mult aceasta mancare.Eu nu puneam cartofi in aluatul pt parjolute dar o sa incerc si varianta asta...iar la sos evit sa pun faina,lasand sa fiarba mai mult sosul pana devine singur mai gros...in rest arata totul apetisant!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      i-mi plac!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Minunate! Numai ca eu prefer sa pun usturoi la chiftelute... In rest...minunate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Trebuie sa fie tare gustoase...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Cu siguranta sunt bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

89 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftelute
  • 1 kg carne tocata
  • 2 oua
  • 1 buc cartof
  • 1 buc morcov
  • 1 buc ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri faina alba
  • 1 lingurita sare ( vegeta)
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • Pentru sos
  • 250 grame bulion
  • 1 ceapa verde
  • Condimente: piper
  • sare
  • busuioc
  • 100 ml ulei
  • 100 grame faina
  • 1 litru apa

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

mac myra (Chef de cuisine)

Si eu fac la fel dar cu cateva schimbari.In chiftelute nu pun faina,pun pesmet ,nu imi plac cu faina.Iar la sos eu desfac faina cu putina apa rece inainte sa o pun in sos,sa nu faca cocoloase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita