autor:

Doina  Varga

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Chiftelute din soia si ciuperci (de post)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2010

Ingrediente
200 g cuburi soia, 400 g ciuperci, 8-10 catei de usturoi, 2 cepe, 2 linguri ketchup, 1 legatura marar + patrunjel (verdeata uscata), 2 linguri faina, 300 ml ulei, 2 lingurite condimente pentru chiftele (concentrat de ciuperci), sare, piper, cimbru, boia

Dificultate: Medie Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Puneti soia la inmuiat in 0,5 l apa clocotita cu putina sare si condimente, pentru ~15 minute. Intre timp curatati usturoiul si ceapa, apoi tocati ceapa marunt. Spalati si tocati marunt ciupercile. Puneti ceapa la calit in 3-4 linguri de ulei, adaugati ketchup, sare piper, cimbru, concentratul sau condimente, verdeata tocata, ciupercile si lasati pana scade zeama.
stoarceti cuburile de soia si puneti-le intr-un blender, cu usturoiul, apoi mixati 12-15 secunde (se pot da si prin masina de tocat).
Amestecati soia cu ceapa si ciupercile calite, 2 lingurite faina, sare, piper, cimbru, boia dupa gust. Formati cu mana uda chiftelute nu prea mari, dati-le prin faina si puneti-le la prajit in uleiul incins. Prajiti-le cate 4-5 minute pe fiecare parte, la foc mic, apoi scoateti-le pe hartie absorbanta.
Se servesc calde, cu salata verde, salata de varza, de sfecla rosie, eventual cu garnituri. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din soia si ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

    Super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte bune!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    O bunatate !

    • Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      foarte bune,merg si in afara postului.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Foarte bune si eu fac, dar numai eu le mananc, sotul cu carne.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      ce bine arata ,mmm imi e o pofta!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • 200 g cuburi soia
  • 400 g ciuperci
  • 8-10 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 linguri ketchup
  • 1 legatura marar + patrunjel (verdeata uscata)
  • 2 linguri faina
  • 300 ml ulei
  • 2 lingurite condimente pentru chiftele (concentrat de ciuperci)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de Conopida