autor:

Alice Ciobanu

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute marinate

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 septembrie 2011

Ingrediente
pentru chiftelute:, 500 gr carne tocata, amestec, 2 oua, o ceapa medie, 3 felii de franzela, fara coaja, o lingurita de marar tocat, o lingurita patrunjel tocat, o lingurita sare, 1/4 lingurita piper macinat, , pentru sos:, 1 1/2 cana suc de rosii dens, 1/2 pahar vin alb, 2 linguri de otet de vin alb, 2 catei de usturoi, 1/2 lingurita de sare, o lingura de zahar, 4 foi de dafin, 6 boabe de piper negru

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru chiftelute tocati ceapa marunt si o amestecti cu ouale, carnea tocata, marar, patrunjel, sare, piper precum si cu cele 3 felii de franzela alba, inmuiate in apa rece si stoarse foarte bine. Puneti apoi faina pe un fund de lemn si modelati chiftelute, tavalindu-le pe o parte si pe alta prin faina. Puneti-le la prajit, si rumeniti-le bine pe ficare parte, in ulei de palmier foarte bine incins. Scoateti-le pe o hartie absorbanta.

Sosul il faceti cam asa: intr-o cratita puneti pe foc sucul de rosii, vinul alb (eu am folosit Sauvignon Blanc demisec, din 2009, dar nu cred ca are importanta anul :P sau felul, important e sa fie alb, si oricum nu dulce.) otetul, zaharul si condimentele. Fierbeti la foc potrivit cam 15 minute.

Puneti apoi chiftelele in sos si trageti doua-trei clocote, dupa care stingeti focul si puneti un capac lasandu-le asa cam 10 minute, pentru a se patrunde bine, a se marina. Serviti-le calde cu orez fiert la aburi sau cu tagliatelle, dupa cum v-am mai zis.

Pe cuvant ca sunt divine!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Pestele se spala,se taie capetele,coditele,se scot intestinele,oasele si se trece prin masina de

9 voturi    20 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele, carnea toccata se amesteca cu ceapa tocata marunt, oua, sare, piper, usturoi pisat

56 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 14 februarie 2014

    arata foarte bine dar nu inteleg de ce trebuie otet in sos?

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2011

    Arata bine.Abia astept sa le testez.

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • pentru chiftelute:
  • 500 gr carne tocata
  • amestec
  • 2 oua
  • o ceapa medie
  • 3 felii de franzela
  • fara coaja
  • o lingurita de marar tocat
  • o lingurita patrunjel tocat
  • o lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • pentru sos:
  • 1 1/2 cana suc de rosii dens
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2 linguri de otet de vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de sare
  • o lingura de zahar
  • 4 foi de dafin
  • 6 boabe de piper negru

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

kok miori (Chef de cuisine)

arata foarte bine dar nu inteleg de ce trebuie otet in sos?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui umplut cu fasole pastai si rosii cherry