autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Choux a la creme

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2014

Ingrediente
Aluat:, 250 ml. lapte, 120 gr. unt, un varf de cutit sare, o lingura zahar, 200 gr. faina, 7-8 oua, , Pentru crema:, 3 oua, 3 linguri amidon sau faina, 500 ml lapte, 100 gr unt, zahar vanilat, 100-125 gr. zahar, 250-300 ml frisca lichida, 100 g ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu untul, zaharul si sarea. Cand da in clocot, se adauga faina si se amesteca sa nu formeze cocoloase. Se ia de pe foc si cand se racoreste se adauga cate un ou, trebuie sa fie un aluat elastic.





Se pune aluatul intr-o seringa pentru patiserie si se spriteaza pe o tava acoperita cu hartie de copt. Eu am facut bile de marimea unei nuci. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C la foc mediu pana se aureste suprafata, se coc cam 20-25 min, cuptorul nu se deschide in timpul coacerii.





Preparare crema :



Ouale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat, amidonul (faina), laptele si se pune pe foc pana se ingroasa. Se ia de pe foc se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza cu untul.



Asamblare :



Taiati capacelul bilei si o umpleti cu crema si apoi cu frisca. Deasupra se pune ciocolata topita intr-o lingura de ulei sau unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Choux a la creme

Choux a la creme

Intr-o craticioara se pune paharul de lapte, untul, zaharul si priza de sare si se pune pe foc mic

20 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gramada Bogdan , 26 iunie 2014

    bun

  • gicuta

    gicuta (Chef de cuisine) , 31 martie 2014

    da Sorina, aluatul se face ca cel de eclere

  • Fara foto

    sorina (Chef de cuisine) , 30 martie 2014

    Aluatul nu se face gen ca cel de eclere?

Dificultate

Medie

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 ml. lapte
  • 120 gr. unt
  • un varf de cutit sare
  • o lingura zahar
  • 200 gr. faina
  • 7-8 oua
  • Pentru crema:
  • 3 oua
  • 3 linguri amidon sau faina
  • 500 ml lapte
  • 100 gr unt
  • zahar vanilat
  • 100-125 gr. zahar
  • 250-300 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

gicuta (Chef de cuisine)

da Sorina, aluatul se face ca cel de eclere

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Coaja de copac