Choux a la creme

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Choux a la creme

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 ml. lapte
  • 120 gr. unt
  • un varf de cutit sare
  • o lingura zahar
  • 200 gr. faina
  • 7-8 oua
  • Pentru crema:
  • 3 oua
  • 3 linguri amidon sau faina
  • 500 ml lapte
  • 100 gr unt
  • zahar vanilat
  • 100-125 gr. zahar
  • 250-300 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu untul, zaharul si sarea. Cand da in clocot, se adauga faina si se amesteca sa nu formeze cocoloase. Se ia de pe foc si cand se racoreste se adauga cate un ou, trebuie sa fie un aluat elastic.

Se pune aluatul intr-o seringa pentru patiserie si se spriteaza pe o tava acoperita cu hartie de copt. Eu am facut bile de marimea unei nuci. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C la foc mediu pana se aureste suprafata, se coc cam 20-25 min, cuptorul nu se deschide in timpul coacerii.

Preparare crema :

Ouale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat, amidonul (faina), laptele si se pune pe foc pana se ingroasa. Se ia de pe foc se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza cu untul.

Asamblare :

Taiati capacelul bilei si o umpleti cu crema si apoi cu frisca. Deasupra se pune ciocolata topita intr-o lingura de ulei sau unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci