autor:

anuta

» » Prajituri

Chouxuri insiropate din aluat dospit

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Ingrediente
pentru aluat1 ou,2 linguri de zahar,2 linguri de ulei,25 g drojdie,200 ml lapte caldut,500 g faina, sirop250 ml apa.o cana de zahar,esenta, crema 2 oua,250 g zahar 4 linguri de amidon din porumb,250 ml lapte,75 g unt, praf de sare, decor200 ml frisca lichida,100 g ciocolata alba

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul apoi se adauga uleiul.Se toarna intercalat laptele caldut cu faina pana se adauga tot,apoi se acopera cu un prosop si se lasa cel putin 30 de minute sa creasca atat cat sa isi dubleze volumulSe ung cu ulei 12 forme de silicon,potrivit de mari apoi se torna cu lingura compozitia dospita si se da la coptt cca.25 minute la foc potrivit ,sa se rumeneasca usor.
Se da in cateva clocote apa cu zaharul pentru sirop iar la sfarsit se da de pe foc si se adauga esenta dupa preferinta si se lasa sa se raceasca
Pentru crema mixam cele 2 albusurile cu un praf de sare apoi adaugam 4 linguri de zahar simixam pana se intaresc ca pentru bezea. Cele2 galbenusuri se freaca cu un pic de lapte
si amidonul,cu restul de zahar si restul de lapte ramas.Se aseaza castronelul deasupra altuia cu apa fiarta si se amesteca crema incontinuu pana se intareste ,se adauga si bezeaua din albusuri si amestecam continuu pana obtinem o crema omogena si tare ca consistenta.Se da de pe apa clocotita si adaugam esenta si untul.amestecand continuu pana la incorporarea perfecta.Se lasa sa seraceasca
Prajiturelele coapte se insiropeaza bine apoi setaiepartea de deasupra a fiecareia in parte,se toarna crema cu un pos,apoi un strat de frisca,se aseaza capacul prajiturei.Dupa ce am umplut fiecare prajitura insiropata cu crema se decoreaza fiecare cu ciocolata alba.Se da la rece cel putin o ora.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chouxuri insiropate din aluat dospit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan pufos

Pandispan pufos

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga praful de copt stins cu putin otet sau

49 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu lamaie si mac

Prajitura cu lamaie si mac

Untul la temperatura caemerei il mixam bine cu zaharul, adaugam si oul si mixam pana este complet

8 voturi    4 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat1 ou,2 linguri de zahar,2 linguri de ulei,25 g drojdie,200 ml lapte caldut,500 g faina
  • sirop250 ml apa.o cana de zahar,esenta
  • crema 2 oua,250 g zahar 4 linguri de amidon din porumb,250 ml lapte,75 g unt, praf de sare
  • decor200 ml frisca lichida,100 g ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Muffins cu portocale (adaptare dupa Teo's Kitchen)