autor:

anuta

» » Prajituri

Chouxuri insiropate din aluat dospit

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Ingrediente
pentru aluat1 ou,2 linguri de zahar,2 linguri de ulei,25 g drojdie,200 ml lapte caldut,500 g faina, sirop250 ml apa.o cana de zahar,esenta, crema 2 oua,250 g zahar 4 linguri de amidon din porumb,250 ml lapte,75 g unt, praf de sare, decor200 ml frisca lichida,100 g ciocolata alba

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul apoi se adauga uleiul.Se toarna intercalat laptele caldut cu faina pana se adauga tot,apoi se acopera cu un prosop si se lasa cel putin 30 de minute sa creasca atat cat sa isi dubleze volumulSe ung cu ulei 12 forme de silicon,potrivit de mari apoi se torna cu lingura compozitia dospita si se da la coptt cca.25 minute la foc potrivit ,sa se rumeneasca usor.
Se da in cateva clocote apa cu zaharul pentru sirop iar la sfarsit se da de pe foc si se adauga esenta dupa preferinta si se lasa sa se raceasca
Pentru crema mixam cele 2 albusurile cu un praf de sare apoi adaugam 4 linguri de zahar simixam pana se intaresc ca pentru bezea. Cele2 galbenusuri se freaca cu un pic de lapte
si amidonul,cu restul de zahar si restul de lapte ramas.Se aseaza castronelul deasupra altuia cu apa fiarta si se amesteca crema incontinuu pana se intareste ,se adauga si bezeaua din albusuri si amestecam continuu pana obtinem o crema omogena si tare ca consistenta.Se da de pe apa clocotita si adaugam esenta si untul.amestecand continuu pana la incorporarea perfecta.Se lasa sa seraceasca
Prajiturelele coapte se insiropeaza bine apoi setaiepartea de deasupra a fiecareia in parte,se toarna crema cu un pos,apoi un strat de frisca,se aseaza capacul prajiturei.Dupa ce am umplut fiecare prajitura insiropata cu crema se decoreaza fiecare cu ciocolata alba.Se da la rece cel putin o ora.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chouxuri insiropate din aluat dospit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu visine si nuca

Tarta cu visine si nuca

220 g marga se amesteca cu zaharul bine de tot apoi adaugam galbenusurile pe rand, coaja de lamaie

31 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec ca la mama acasa

Chec ca la mama acasa

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga

13 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat1 ou,2 linguri de zahar,2 linguri de ulei,25 g drojdie,200 ml lapte caldut,500 g faina
  • sirop250 ml apa.o cana de zahar,esenta
  • crema 2 oua,250 g zahar 4 linguri de amidon din porumb,250 ml lapte,75 g unt, praf de sare
  • decor200 ml frisca lichida,100 g ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam in albusuri un praf de sare si incepem sa mixam circa 2 min. Adaugam, lingura cu lingura,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu biscuiti si crema de gris Prajitura cu biscuiti si crema de gris

Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul. Dam la foc mic si tinem pana cand obtinem o crema. Avem grija

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Fursecuri