autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Sosuri

Chimichurri Sauce

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Argentina


    Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Argentina


Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Ingrediente
120 ml de otet alb, 360 ml de ulei de masline, un sfert de cana de oregano proaspat(sau 1 lingura uscat), 1 cana de frunze de patrunjel, 5 catei de usturoi, 1 lingura de ceapa rosie, sucul de la o lamaie, 1 lingurita de ardei iute uscat, 1 lingurita de piper, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se dau prin blender toate. Jumatate din cantitate se foloseste la marinat carnea, jumatate se serveste la masa.
Uneori, adaug şi roşii, busuioc sau puţin pesto din borcan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chimichurri Sauce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de anason

Sos de anason

Se face un mujdei din usturoi, sare, ulei si apa minerala. Mujdeiul se amesteca cu smantana, apoi

0 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri
Lactoneza (maioneza din lapte cu usturoi)

Lactoneza (maioneza din lapte cu usturoi)

Se curata cateii de usturoi si se pun in paharul inalt de la blendar, se adauga putina sare si laptele.Se

15 voturi    5 comentarii
15 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Valdemar

    Valdemar (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2012

    se numeste: CHIMICHURRI, este pentru carne de vita

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Am sa incerc la urmatoarea friptura.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    O combinatie foarte aromata!Oregano verde ii da un gust iute acrisor.Felicitari!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Un sos tare gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 120 ml de otet alb
  • 360 ml de ulei de masline
  • un sfert de cana de oregano proaspat(sau 1 lingura uscat)
  • 1 cana de frunze de patrunjel
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura de ceapa rosie
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingurita de ardei iute uscat
  • 1 lingurita de piper
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

91 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Valdemar (Chef de cuisine)

se numeste: CHIMICHURRI, este pentru carne de vita

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Curry cu cartofi si mazare