autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Sosuri

Chimichurri Sauce

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Argentina


    Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Argentina


Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Ingrediente
120 ml de otet alb, 360 ml de ulei de masline, un sfert de cana de oregano proaspat(sau 1 lingura uscat), 1 cana de frunze de patrunjel, 5 catei de usturoi, 1 lingura de ceapa rosie, sucul de la o lamaie, 1 lingurita de ardei iute uscat, 1 lingurita de piper, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se dau prin blender toate. Jumatate din cantitate se foloseste la marinat carnea, jumatate se serveste la masa.
Uneori, adaug şi roşii, busuioc sau puţin pesto din borcan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chimichurri Sauce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pesto de leurda

Pesto de leurda

Desi sosul e relativ usor de preparat, frunzele de leurda s-au dovedit putin mai incapatanate la

4 voturi    4 comentarii
30 min
Sosuri
Bulion de gogosari

Bulion de gogosari

Gogosarii se spala,se curata de seminte si cotor si se taie in fasii.Morcovii se spala si se curata

3 voturi    5 comentarii
3h
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Valdemar

    Valdemar (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2012

    se numeste: CHIMICHURRI, este pentru carne de vita

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Am sa incerc la urmatoarea friptura.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    O combinatie foarte aromata!Oregano verde ii da un gust iute acrisor.Felicitari!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Un sos tare gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 120 ml de otet alb
  • 360 ml de ulei de masline
  • un sfert de cana de oregano proaspat(sau 1 lingura uscat)
  • 1 cana de frunze de patrunjel
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura de ceapa rosie
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingurita de ardei iute uscat
  • 1 lingurita de piper
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Valdemar (Chef de cuisine)

se numeste: CHIMICHURRI, este pentru carne de vita

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sos pentru paste din rosii si ciuperci