autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Sosuri

Chimichurri Sauce

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Argentina


    Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Argentina


Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Ingrediente
120 ml de otet alb, 360 ml de ulei de masline, un sfert de cana de oregano proaspat(sau 1 lingura uscat), 1 cana de frunze de patrunjel, 5 catei de usturoi, 1 lingura de ceapa rosie, sucul de la o lamaie, 1 lingurita de ardei iute uscat, 1 lingurita de piper, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se dau prin blender toate. Jumatate din cantitate se foloseste la marinat carnea, jumatate se serveste la masa.
Uneori, adaug şi roşii, busuioc sau puţin pesto din borcan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chimichurri Sauce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Legume la gratar cu piept de pui si sos de smantana

Legume la gratar cu piept de pui si sos de smantana

Legumele spalate si taiate se sareaza si se pun pe gratar. Cartofii curatati de coaja, spalati, pot

10 voturi    7 comentarii
1h
Sosuri
Sos de rosii

Sos de rosii

Se spala rosiile si se fac suc, se curata ceapa si se pune la calit. Cand ceapa este calita se

3 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Valdemar

    Valdemar (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2012

    se numeste: CHIMICHURRI, este pentru carne de vita

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Am sa incerc la urmatoarea friptura.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    O combinatie foarte aromata!Oregano verde ii da un gust iute acrisor.Felicitari!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Un sos tare gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 120 ml de otet alb
  • 360 ml de ulei de masline
  • un sfert de cana de oregano proaspat(sau 1 lingura uscat)
  • 1 cana de frunze de patrunjel
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura de ceapa rosie
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingurita de ardei iute uscat
  • 1 lingurita de piper
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Valdemar (Chef de cuisine)

se numeste: CHIMICHURRI, este pentru carne de vita

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sos de usturoi cu morcovi