autor:

LARISA

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbă grecească de pasăre

Autor: LARISA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LARISA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Ingrediente
Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de \"Vegeta\", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă grecească de pasăre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciarba din coasta afumata

Ciarba din coasta afumata

Se portioneaza coasta,apoi se pune la fiert intr-o oala cu 2l de apa rece.Cand a facut spuma se curata

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE ZARZAVAT CU CARNE

CIORBA DE ZARZAVAT CU CARNE

Punem carnea spalata si portionata la fiert in 3-4 litri apa. Cand este fiarta carnea, adaugam zarzavatul

6 voturi    3 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

    ca orice reteta de ciorba greceasca,se pune orez,otet,smantana,este ok.am sa o salvez si revin cu concluziile.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Măruntaie şi carne din spate
  • cu mai mult os
  • de la pui sau de la altă pasăre
  • morcov
  • pătrunjel
  • ţelină (în total
  • circa 300 g)
  • o ceapă mijlocie
  • 30 g orez
  • o lămîie
  • un gălbenuş
  • 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt
  • pătrunjel
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de LARISA
Salata greceasca

Salata greceasca

Salata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate reci
Pizza casei

Pizza casei

: Se freaca drojdia cu o jumatate lingurita de zahar pana cand se lichefiaza. Se dilueaza cu laptele

12 voturi    5 comentarii
2h
Paste si pizza
Ciorba cu taitei de casa

Ciorba cu taitei de casa

Oasele se spala si se pun la fiert intr-o olala cu 2 l apa. Daca la inceputul fierberii apare spuma,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
costy1969

costy1969 (Chef de cuisine)

ca orice reteta de ciorba greceasca,se pune orez,otet,smantana,este ok.am sa o salvez si revin cu concluziile.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de pui