autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA CU PERISOARE SI ZEAMA DE VARZA

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
500 gr carne de porc tocata, 1,5 l apa, o ceapa potrivita, 2 morcovi, o radacina patrunjel, o felie de telina, ardei gras colorat sau pasta de ardei, o lingurita de cimbru uscat si pisat, una sau doua cani zeama de varza(dupa gust), leustean, sare si piper.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

24 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se framanta bine cu 2-3 linguri de apa rece si 2 linguri de ulei. Procedand astfel compozitia devine pufoasa, fara a fi nevoie sa adaugam ou. Framantati bine!
In carne adaugam sare, piper, cimbrul, putina ceapa tocata fin si putin leustean tocat. Se amesteca totul foarte bine.

Intr-o cratita punem apa sa fiarba impreuna cu ceapa taiata. O lasam sa dea cateva clocote, apoi, cu palmele umezite in apa, formam perisoarele si le punem treptat in cratita cu apa fiarta. Cand acestea sunt aproape fierte adaugam si zarzavatul dat pe razatoarea mare si ardeiul taiat cubulete. Zarzavatul se pune la sfarsitul fierberii, deoarece acesta fiind ras fierbe foarte repede.

Cand ciorba este gata adaugam treptat zeama de varza, pe care o punem separat sa dea cateva clocote si o spumuim.

Se potriveste de sare si piper (atentie la sare pt ca avem zeama de moare), adaugam leusteanul tocat si o luam de pe foc.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA CU PERISOARE SI ZEAMA DE VARZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Punem apa la fiert. Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata. Curatam, spalam si

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Se pregatesc intai perisoarele astfel: se pune in carnea tocata sare, piper, un ou, 2 linguri cu

24 voturi    11 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florin Plastir , 11 aprilie 2014

    fe

  • Fara foto

    Popa Catalin , 28 ianuarie 2014

    fain buna e ciorba

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Imi place foarte mult ciorba de perisoare,iar ciorbita ta cred ca este tare gustoasa...

    • Fara foto

      Calimero , 14 octombrie 2009

      Daca acrim ciorba cu zeama de varza si punem leustean, e bine cum o face Carmen, fara smantana si patrunjel.

    • Fara foto

      vero79 , 18 februarie 2009

      Nu am facut niciodata ciorba de perisoare cu moare de varza, dar reteta asta o voi face sambata, arata prea bine ca sa nu o incerc.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

      Ciorba se poate servi si cu smintina si patrunjel verde tocat, deasupra.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

24 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc tocata
  • 1,5 l apa
  • o ceapa potrivita
  • 2 morcovi
  • o radacina patrunjel
  • o felie de telina
  • ardei gras colorat sau pasta de ardei
  • o lingurita de cimbru uscat si pisat
  • una sau doua cani zeama de varza(dupa gust)
  • leustean
  • sare si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult ciorba de perisoare,iar ciorbita ta cred ca este tare gustoasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat