Ciorba cu prosciutto si galusti de branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 cartofi
  • - 2 cepe mici
  • - 1 sfecla
  • - 1 ardei gras
  • - 2 morcovi
  • - 1/2 telina
  • - 1 legatura de loboda
  • - cateva feliute de prosciutto crudo
  • - 100 g branza de vaci
  • - 1 ou
  • - 1-2 linguri faina
  • - 2 linguri ulei masline
  • - o cana suc de rosii
  • - o lamaie
  • - sare& piper

Mod de preparare

- se dau pe razatoarea mare toate legumele

- se taie frunzele de loboda

- se calesc legumele in uleiul de masline, apoi se adauga treptat apa fierbinte

- se fierb aproximativ 20 minute, apoi se adauga si frunzele de loboda si se mai fierb impreuna inca 10 minute

- intre timp de amesteca oul cu branza de vaci si faina, se adauga sare dupa gust; consistenta trebuie sa fie similara cu cea a galustilor normale, de gris

- dupa ce legumele s-au fiert, se adauga zeama de lamaie ,sucul de rosii si feliutele de prosciutto si se mai lasa la fiert inca 5 minute

- la final se adauga galustile- eu am folosit o lingurita de desert, parca arata mai bine de dimensiuni mai mici

- se mai fierb aproximativ 10 minute, apoi se stinge focul

- la sfarsit se pun frunze de patrunjel sau de telina

Nota: ciorba se poate face si cu bors in loc de lamaie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise