autor:

Raluca Buzoianu

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba cu prosciutto si galusti de branza

Autor: Raluca Buzoianu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Raluca Buzoianu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 martie 2013

Ingrediente
- 2 cartofi, - 2 cepe mici, - 1 sfecla, - 1 ardei gras, - 2 morcovi, - 1/2 telina, - 1 legatura de loboda, - cateva feliute de prosciutto crudo, - 100 g branza de vaci, - 1 ou, - 1-2 linguri faina, - 2 linguri ulei masline, - o cana suc de rosii, - o lamaie, - sare& piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

- se dau pe razatoarea mare toate legumele
- se taie frunzele de loboda
- se calesc legumele in uleiul de masline, apoi se adauga treptat apa fierbinte
- se fierb aproximativ 20 minute, apoi se adauga si frunzele de loboda si se mai fierb impreuna inca 10 minute
- intre timp de amesteca oul cu branza de vaci si faina, se adauga sare dupa gust; consistenta trebuie sa fie similara cu cea a galustilor normale, de gris
- dupa ce legumele s-au fiert, se adauga zeama de lamaie ,sucul de rosii si feliutele de prosciutto si se mai lasa la fiert inca 5 minute
- la final se adauga galustile- eu am folosit o lingurita de desert, parca arata mai bine de dimensiuni mai mici
- se mai fierb aproximativ 10 minute, apoi se stinge focul
- la sfarsit se pun frunze de patrunjel sau de telina

Nota: ciorba se poate face si cu bors in loc de lamaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu prosciutto si galusti de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supă de legume cu ochiuri

Supă de legume cu ochiuri

Se taie legumele după voie. Se călesc în ulei, se adaugă apă caldă, se fierb până sunt moi.Se

2 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta - reteta proprie

Ciorba de burta - reteta proprie

Intr-o oala cu apa si putina sare, punem la fiert, la foc potrivit, oasele si ceapa. Cind da in clocot,

2 voturi    0 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • - 2 cartofi
  • - 2 cepe mici
  • - 1 sfecla
  • - 1 ardei gras
  • - 2 morcovi
  • - 1/2 telina
  • - 1 legatura de loboda
  • - cateva feliute de prosciutto crudo
  • - 100 g branza de vaci
  • - 1 ou
  • - 1-2 linguri faina
  • - 2 linguri ulei masline
  • - o cana suc de rosii
  • - o lamaie
  • - sare& piper

Raporteaza reteta

Retete
de Raluca Buzoianu
Salata andive cu branza si prosciutto

Salata andive cu branza si prosciutto

Se taie andivele bucati de aproximativ 2 cm. Se taie sunca fasii subtiri si braza cubulete. Se face

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate diverse
Pui cu sos dulce acrisor

Pui cu sos dulce acrisor

- se taie fileul de pui bucatele de 5 cm, se sareaza si pipereaza dupa gust - se bat ouale - bucatile

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata