autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: anghel mihai (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anghel mihai (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru fiert, 3 litrii de apa, 1 pachet de burta congelata (1 - 1,5 kg), 1 picior de vita (merg si 2 picioare de porc-ciocanele), 2 capatani mari de usturoi, 2 cepe potrivite, 2 morcovi potriviti, 2 bucati potrivite de pastarnac, 20 ml otet, sare si piper negru boabe, foi de dafin, , Pentru dres, 2 oua, 1 litru lapte dulce gras, de vaca sau bivolita fiert si strecurat, 1 morcov mare ras, 50 ml ulei de masline, cateva felii de gogosar rosu murat taiate taitei

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Se spala bine burta si piciorul de vita (ciocanelele) cu apa rece si se pun la fiert in apa pana se spumeaza, dupa care se adauga in supa si legumele impreuna cu cele 2 capatani de usturoi intregi. Se adauga acum si otetul, sarea, boabele de piper si 2-3 foi de dafin.

Dupa ce burta si piciorul de vita (ciocanelele) s-au fiert, se scot din supa, sa lasa sa se raceasca.

Se taie burta in forma de taitei,se desprinde carnea dupa os si se taie de asemnea in forma de taitei.

Supa se strecoara si se da din nou in fiert impreuna cu burta si carnea.

Intr-o tigaie incinsa, se pune uleiul de masline si se prajeste morcovul ras pana ce acesta ae inmoaie si capata o culoare galbui-maronie. Se stnge focul si se lasa sa se raceasca, timp in care se formeaza un sos ce va fi adaugat in supa de pe foc. Atentie! Va trebui sa folositi o sita deasa si putina supa pentru a obtine toata savoarea din morcov fara a scapa in ciorba bucatele de morcov.
Se bat bine cele doua galbenusuri de ou cu putina apa astfel incat sa se omogenizeze bine, apoi se adauga in supa, treptat mestecandu-se in continuu, evitand astfel sa se formeze zdrente.

Se zdrobesc cativa catei de usturoi si se adauga in ciorba, pentru aroma. Se adauga si gogosarul, iar cand totul a fost definitivat, se adauga laptele ai se stinge focul.

Laptele da ciorbei culoare, consistenta si savoare si inlocuieste cu brio mixtul de faina. Gogosarul si sosul de morcov patineaza culorile si intareste gustul.

Se serveste la masa cu un mujdei de usturoi si hrean ras, frecat cu ulei si indoit cu otet, smantana, sare si piper, toate dupa gust. Se poate inlocui otetul cu zeama de lamaie, dupa placerea fiecaruia. Ardeiul iute alaturi de o palinca inainte si o bere dupa, intregesc o masa copioasa, traditionala romaneasca.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Inainte sa va ofer secretul ciorbei de burta , trebuie sa specific cateva lucruri, pentru ca m-am

27 voturi    13 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Daca folositi burta proaspata ,aceasta se spala,se curata bine de grasime,de pielite si se freaca

47 voturi    8 comentarii
2h 50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru fiert
  • 3 litrii de apa
  • 1 pachet de burta congelata (1 - 1,5 kg)
  • 1 picior de vita (merg si 2 picioare de porc-ciocanele)
  • 2 capatani mari de usturoi
  • 2 cepe potrivite
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 bucati potrivite de pastarnac
  • 20 ml otet
  • sare si piper negru boabe
  • foi de dafin
  • Pentru dres
  • 2 oua
  • 1 litru lapte dulce gras
  • de vaca sau bivolita fiert si strecurat
  • 1 morcov mare ras
  • 50 ml ulei de masline
  • cateva felii de gogosar rosu murat taiate taitei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de curcan