Ciorba de burta

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru fiert
  • 3 litrii de apa
  • 1 pachet de burta congelata (1 - 1,5 kg)
  • 1 picior de vita (merg si 2 picioare de porc-ciocanele)
  • 2 capatani mari de usturoi
  • 2 cepe potrivite
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 bucati potrivite de pastarnac
  • 20 ml otet
  • sare si piper negru boabe
  • foi de dafin
  • Pentru dres
  • 2 oua
  • 1 litru lapte dulce gras, de vaca sau bivolita fiert si strecurat
  • 1 morcov mare ras
  • 50 ml ulei de masline
  • cateva felii de gogosar rosu murat taiate taitei

Mod de preparare

Se spala bine burta si piciorul de vita (ciocanelele) cu apa rece si se pun la fiert in apa pana se spumeaza, dupa care se adauga in supa si legumele impreuna cu cele 2 capatani de usturoi intregi. Se adauga acum si otetul, sarea, boabele de piper si 2-3 foi de dafin.

Dupa ce burta si piciorul de vita (ciocanelele) s-au fiert, se scot din supa, sa lasa sa se raceasca.

Se taie burta in forma de taitei,se desprinde carnea dupa os si se taie de asemnea in forma de taitei.

Supa se strecoara si se da din nou in fiert impreuna cu burta si carnea.

Intr-o tigaie incinsa, se pune uleiul de masline si se prajeste morcovul ras pana ce acesta ae inmoaie si capata o culoare galbui-maronie. Se stnge focul si se lasa sa se raceasca, timp in care se formeaza un sos ce va fi adaugat in supa de pe foc. Atentie! Va trebui sa folositi o sita deasa si putina supa pentru a obtine toata savoarea din morcov fara a scapa in ciorba bucatele de morcov.

Se bat bine cele doua galbenusuri de ou cu putina apa astfel incat sa se omogenizeze bine, apoi se adauga in supa, treptat mestecandu-se in continuu, evitand astfel sa se formeze zdrente.

Se zdrobesc cativa catei de usturoi si se adauga in ciorba, pentru aroma. Se adauga si gogosarul, iar cand totul a fost definitivat, se adauga laptele ai se stinge focul.

Laptele da ciorbei culoare, consistenta si savoare si inlocuieste cu brio mixtul de faina. Gogosarul si sosul de morcov patineaza culorile si intareste gustul.

Se serveste la masa cu un mujdei de usturoi si hrean ras, frecat cu ulei si indoit cu otet, smantana, sare si piper, toate dupa gust. Se poate inlocui otetul cu zeama de lamaie, dupa placerea fiecaruia. Ardeiul iute alaturi de o palinca inainte si o bere dupa, intregesc o masa copioasa, traditionala romaneasca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise