Ciorba de dovlecel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de dovlecel

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 l lapte prins
  • 1 ceapa verde
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 1 lingura pasta gogosari
  • marar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam dovleceii , le scoatem semintele si ii dam pe razatoarea cu gauri mari.

Ceapa verde , rosia si ardeiul le taiem marunt, apoi le sotam in 2 linguri cu ulei.Adaugam dovlecei rasi si apa necesara.Punem si pasta de gogosari , firele de marar si asezonam.

Lasam sa fiarba lebumele, la foc potrivit,acoperind oala cu un capac.Cand sunt gata fierte, amestecam cu o lingura in laptele prins si il rasturnam in ciorba.Daca mai e nevoie adaugam putina apa fierbinte. Lasam ciorba sa dea un clocot, dupa care stingem focul sub oala.

Servim ciorba ca atare sau cu cate o lingura cu smantana, cu marar verde ,presarat deasupra(optional).

Daca doriti, ciorba se poate servi alaturi de un ardei iute.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura