Ingrediente
2 dovlecei, 1 l lapte prins, 1 ceapa verde, 1 rosie, 1/2 ardei gras, 1 lingura pasta gogosari, marar verde, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
3 voturi
Mod de preparare
Ceapa verde , rosia si ardeiul le taiem marunt, apoi le sotam in 2 linguri cu ulei.Adaugam dovlecei rasi si apa necesara.Punem si pasta de gogosari , firele de marar si asezonam.
Lasam sa fiarba lebumele, la foc potrivit,acoperind oala cu un capac.Cand sunt gata fierte, amestecam cu o lingura in laptele prins si il rasturnam in ciorba.Daca mai e nevoie adaugam putina apa fierbinte. Lasam ciorba sa dea un clocot, dupa care stingem focul sub oala.
Servim ciorba ca atare sau cu cate o lingura cu smantana, cu marar verde ,presarat deasupra(optional).
Daca doriti, ciorba se poate servi alaturi de un ardei iute.
Pofta mare sa aveti !