autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole alba cu costita afumata

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 500 g fasole alba, 200 g morcovi, 2,5 l apa, 100 g telina, 100 g patrunjel-pastirnac, 150 g ceapa, 1 legatura verdeata (marar), patrunjel sau leustean, 400 g rosii, 250 g costita afumata, 100 g pasta de tomate, 50 ml otet, sare, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

433 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege de corpurile straine si se spala; se pune la fiert in apa rece, schimbindu-se apa de doua ori (cu apa fiarta), dupa care se adauga costita afumata (intreaga).

Legumele se curata, se spala, se taie marunt, (rosiile in sferturi) si se adauga toate in vasul cu fasole cind aceasta este fiarta pe jumatate. Pasta de tomate se dilueaza cu ciorba si se adauga in vasul cu fasole, amestecind compozitia. Se mai fierbe 10 - 15 minute, se adauga otetul si se controleaza gustul de sare.

Costita se dezoseaza, se taie cuburi si se adauga in vasul cu ciorbă. Se serveste cu verdeata taiata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole alba cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaina

Ciorba de gaina

Pasul 1: Pregatim aragazul si o oala in care punem apa. Adaugam carnea de gaina si o lasam sa fiarba. Adunam

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate

Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate

Se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Intr-o oala mai mare puneti ceapa la calit in ulei,

21 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Abi Luca , 27 decembrie 2013

    2 nebuni

  • Fara foto

    Lavinia Baranga , 29 septembrie 2013

    foarte buna

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Asa arata si ciorba mea... Eu o servesc cu ceapa, sau cu usturoi, cu zeama de corcoduse, sau cu bors... Este tare buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Foarte buna !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Ruxandra, eu sunt ardeleanca, ciorba mea de fasole are intotdeuna si tarhon si leustean, e foarte gustoasa, merita sa incerci, daca iti plac aromele. Iarna folosesc uscat.

    • Fara foto

      ruxandra , 01 februarie 2010

      cu siguranta in ardeal se face ciorba cu TARHON (nu leustean) in otel si se serveste cu salata de ceapa rosie

    • Fara foto

      me , 21 septembrie 2009

      E foarte buna! Aveti ideii foarte geniale ,felicitari!

    • Fara foto

      Gabi , 15 iulie 2009

      O reteta usoara si delicioasa in acelasi timp. Este adevarat ca am tinut cont si de sfaturile mamei dar reteta ma ajutat f mult. Multumesc mult pt tot ce am invatat de-a lungul timpului de la dvs. Vroiam sa intreb de reteta de inghetata din lamaie... imi amintesc ca se facea din apa tonica, lamaie portocala.. si inca cateva ingrediente.. ma poate ajuta cineva ?

    • Fara foto

      deea , 29 mai 2009

      Si bunica mea sta in Ardeal si am crescut acolo pana la 7 ani... nici eu nu am auzit pe nimeni sa manance ciorba de fasole cu mamaliga. Intr-adevar toti pe care o stiu o mananca "cu ceapa multa sau cu ceapa foarte multa", in mod special cea rosie. Mmmmm abia astept sa ma mai duc pe la bunica :D

    • Fara foto

      radu , 28 februarie 2009

      Nu stiu in ce fel de Ardeal stai, dar nu am auzit in viata mea sa manance cineva ciorba de fasole cu mamaliga sau cu leusetan murat... In Ardeal se mananca cu ceapa multa sau cu ceapa foarte multa.

    • Fara foto

      MIA , 05 februarie 2009

      In Ardeal, aceasta ciorba se mananca cu mamaliguta cu branza, ceapa rosie sau ardei iute iar ca si condiment este OBLIGATORIU sa se puna in ciorba tarhon murat (este specific acestei ciorbe ). Pofta buna !

    • Fara foto

      catalina , 05 septembrie 2008

      Am mancat la cineva si este o bunatata "ciorba de fasole alba cu costita afumata"!!!In schimb daca a-si gati-o eu nu cred ca mi-ar iesi.In schimb merita incercat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

433 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 500 g fasole alba
  • 200 g morcovi
  • 2,5 l apa
  • 100 g telina
  • 100 g patrunjel-pastirnac
  • 150 g ceapa
  • 1 legatura verdeata (marar)
  • patrunjel sau leustean
  • 400 g rosii
  • 250 g costita afumata
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 ml otet
  • sare
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Asa arata si ciorba mea... Eu o servesc cu ceapa, sau cu usturoi, cu zeama de corcoduse, sau cu bors... Este tare buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Fasole cu zeama in bol de paine