autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu soric si afumatura

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2011

Ingrediente
1/2 kg fasole alba boabe, 2 morcovi mari, 1-2 buc pastarnac, 1 legatura marar proaspat, 1/2 legatura patrunjel verde, 1 ceapa, 1/2 kg sos de rosii sau bulion, 6-8 buc soric afumat, 2-3 felii jambon afumat / costita / oase afumate, in f-ctie de preferinta, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege , se spala si se pune in apa rece cu o seara inainte de a fi preparata pentru ca astfel va fierbe mai repede si se va inmuia. A doua zi se pune la fiert in apa rece impreuna cu pastarnacul curatat si ceapa intreaga curatata . Cand bobul fasolei a inceput sa pocneasca , se adauga afumatura , mararul , patrunjelul ( tocate marunt ), morcovul taiat rondele si se continua fierberea . Cand fasolea a fiert suficient , se adauga bulionul , se amesteca si se mai fierbe inca 10-15 minute , dregandu-se totodata de sare si piper .
Aceasta este o reteta putin mai ''light'' , nu se face prajeala cu ceapa si boia ci totul este fiert .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu soric si afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole

Bors de fasole

Legumele date pe robot, le calesc 2 minute in ulei.Adaug apa, foaia de dafin, las sa fiarba legumele,adaug

11 voturi    7 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vara ( zarzavat )

Ciorba de vara ( zarzavat )

Spalam toate legumele le taiem cubulete si le punem intr o oala cu apa la fiert.cand sunt fierte

11 voturi    6 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    N-am mai mancat demult si mi-ai facut pofta.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

    Deliciu romanesc yumi,yumi. *****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

    ce buna e...yamiiii:)

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole alba boabe
  • 2 morcovi mari
  • 1-2 buc pastarnac
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 ceapa
  • 1/2 kg sos de rosii sau bulion
  • 6-8 buc soric afumat
  • 2-3 felii jambon afumat / costita / oase afumate
  • in f-ctie de preferinta
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

28 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Sucuri si compoturi de fructe

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

N-am mai mancat demult si mi-ai facut pofta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare