Ciorba de fasole boabe cu soric si afumatura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de fasole boabe cu soric si afumatura

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole alba boabe
  • 2 morcovi mari
  • 1-2 buc pastarnac
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 ceapa
  • 1/2 kg sos de rosii sau bulion
  • 6-8 buc soric afumat
  • 2-3 felii jambon afumat / costita / oase afumate , in f-ctie de preferinta
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Fasolea se alege , se spala si se pune in apa rece cu o seara inainte de a fi preparata pentru ca astfel va fierbe mai repede si se va inmuia. A doua zi se pune la fiert in apa rece impreuna cu pastarnacul curatat si ceapa intreaga curatata . Cand bobul fasolei a inceput sa pocneasca , se adauga afumatura , mararul , patrunjelul ( tocate marunt ), morcovul taiat rondele si se continua fierberea . Cand fasolea a fiert suficient , se adauga bulionul , se amesteca si se mai fierbe inca 10-15 minute , dregandu-se totodata de sare si piper .

Aceasta este o reteta putin mai ''light'' , nu se face prajeala cu ceapa si boia ci totul este fiert .

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise