Fasolea se alege , se spala si se pune in apa rece cu o seara inainte de a fi preparata pentru ca astfel va fierbe mai repede si se va inmuia. A doua zi se pune la fiert in apa rece impreuna cu pastarnacul curatat si ceapa intreaga curatata . Cand bobul fasolei a inceput sa pocneasca , se adauga afumatura , mararul , patrunjelul ( tocate marunt ), morcovul taiat rondele si se continua fierberea . Cand fasolea a fiert suficient , se adauga bulionul , se amesteca si se mai fierbe inca 10-15 minute , dregandu-se totodata de sare si piper .
Aceasta este o reteta putin mai ''light'' , nu se face prajeala cu ceapa si boia ci totul este fiert .
Pofta buna !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii