autor:

PanaCris

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de carne

Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 noiembrie 2017

Ingrediente
fasole albă boabe uscată 1000 g, ciolan de porc afumat cca. 700 g, morcov 2 bucăți, ceapă roșie 1 bucată, păstârnac ½ bucată, pătrunjel rădăcină 1 bucată, guile ½ bucată, țelină ½ bucată, sare de mare cu cimbru, piper macinat proaspat, foi de dafin uscate, boia de ardei dulce afumată, pastă de roșii cca 200 ml, Pentru farfurii comestibile:, apă cca. 350 ml, făină albă de grâu Dobrogea 660 g, sare iodată 1 linguriță, zahăr 2 lingurițe, ulei de măsline 3 linguri, amestec de ierburi aromate ( tarhon, cimbru, oregano, mărar), drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic, 3 forme rotunde termorezistente, ulei pentru uns formele cca. 2 linguri

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere și să scăpați de schimbarea apei de trei ori ;).

În vasul minune, adică Kukta, sau mai bine zis vasul subpresiune, se pune fasolea, bucățelel de ciolan, legumele curățate și tocate mărunt, se completează cu apă până la semn, se asezonează cu mirodenii, apoi se închide ermetic cu capacul și se pune la fiert, la foc mare, cca. 15 minute până începe să ”fluiere” oala minune lasându-se la fiert cca. 1 oră. Apoi se ia vasul minune de pe foc, se răcește rapid sub jet de apă rece. Atenție, înainte de a deschide capacul, verificați să numai iasă nici un pic de abur, ca să puteți deschide capacul, fără evenimente. Să revenim!

Între timp se pregătesc farfuriile comestibile:Maricica, mașina de frământat și copt pâine, a cam șomat în ultimul timp, așa că am pus-o la treabă. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!)

Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute.

Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, numai deschide-ți capacul, își face treaba singură.

Vasele de yena, în cazul meu, se întorc cu fundul în sus, se ung cu ulei.

După ce a dospit aluatul, se scoate din cuvă și îmbracă vasele unse cu ulei, dându-le formă de farfurie sau castron.

Apoi se dau la copt în cuptorul preîncălzit cca. 25 de minute, la 180 grade C.

După ce s-au rumenit, se scot și se dezlipesc imediat de pe vas. Farfuriile comestibile, se servesc împreună cu fasole cu ciolan și de ce nu, varză cu ciolan
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de pui cu taitei

Supa de pui cu taitei

Se curata puiul si se transeaza,se curata si legumele si se pun la fiert in apa cu sare impreuna

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Supe de carne
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • fasole albă boabe uscată 1000 g
  • ciolan de porc afumat cca. 700 g
  • morcov 2 bucăți
  • ceapă roșie 1 bucată
  • păstârnac ½ bucată
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată
  • guile ½ bucată
  • țelină ½ bucată
  • sare de mare cu cimbru
  • piper macinat proaspat
  • foi de dafin uscate
  • boia de ardei dulce afumată
  • pastă de roșii cca 200 ml
  • Pentru farfurii comestibile:
  • apă cca. 350 ml
  • făină albă de grâu Dobrogea 660 g
  • sare iodată 1 linguriță
  • zahăr 2 lingurițe
  • ulei de măsline 3 linguri
  • amestec de ierburi aromate ( tarhon
  • cimbru
  • oregano
  • mărar)
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic
  • 3 forme rotunde termorezistente
  • ulei pentru uns formele cca. 2 linguri

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Supa Lucsicos