Fasolea se curata de impuritati.
Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere și să scăpați de schimbarea apei de trei ori ;).
În vasul minune, adică Kukta, sau mai bine zis vasul subpresiune, se pune fasolea, bucățelel de ciolan, legumele curățate și tocate mărunt, se completează cu apă până la semn, se asezonează cu mirodenii, apoi se închide ermetic cu capacul și se pune la fiert, la foc mare, cca. 15 minute până începe să ”fluiere” oala minune lasându-se la fiert cca. 1 oră. Apoi se ia vasul minune de pe foc, se răcește rapid sub jet de apă rece. Atenție, înainte de a deschide capacul, verificați să numai iasă nici un pic de abur, ca să puteți deschide capacul, fără evenimente. Să revenim!
Între timp se pregătesc farfuriile comestibile:Maricica, mașina de frământat și copt pâine, a cam șomat în ultimul timp, așa că am pus-o la treabă. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!)
Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute.
Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, numai deschide-ți capacul, își face treaba singură.
Vasele de yena, în cazul meu, se întorc cu fundul în sus, se ung cu ulei.
După ce a dospit aluatul, se scoate din cuvă și îmbracă vasele unse cu ulei, dându-le formă de farfurie sau castron.
Apoi se dau la copt în cuptorul preîncălzit cca. 25 de minute, la 180 grade C.
După ce s-au rumenit, se scot și se dezlipesc imediat de pe vas. Farfuriile comestibile, se servesc împreună cu fasole cu ciolan și de ce nu, varză cu ciolan
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii