autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE FASOLE CU COSTITA AFUMATA

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2008

Ingrediente
4l de apa, 500 g fasole alba, 2 morcovi, 1 telina medie, 1 radacina de patrunjel sau pastarnac, 1 legatura de leustean, 250g costita afumata\50 ml otet, 1 lingura cu delikat, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Alege fasolea si pastreaza doar boabele frumoase si sanatoase. Pune-o la fiert in apa rece.
Intr-un alt vas pune apa la fiert, pt ca apa in care fierbe fasolea trebuie s-o schimbi de 3 ori si sa o inlocuiesti cu apa calda.
Intre timp, pune costita la fiert, separat.
In paralel curata legumele, spale-le si taie-le marunt sau da-le pe razatoare.
Cand fasolea e pe jumatate fiarta si ai schimbat ultima apa, adauga legumele si lingura de delikat, lasa sa fiarba la foc domol vreo 15-20 min, apoi adauga si costita taiata.
La final, adauga otetul, leusteanul tocat marunt si adauga sare doar la nevoie. .

SUGESTIE - daca fasolea e mai veche de anul acesta sau de la magazin, pune-o in apa rece de cu seara. Va fierbe mai repede.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE FASOLE CU COSTITA AFUMATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de aripioare

Ciorba de aripioare

Se spala aripioarele si se pun la oparit, apoi se schimba apa, si se pun la fiert impreuna cu legumele. Legumele

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de smantana cu crutoane si porumb prajit

Supa crema de smantana cu crutoane si porumb prajit

Intr-un vas se pune la fiert un litru de apa. Cand da in clocot, se pune smantana si branza topita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Cine doreste poate adauga si o lingura de smintina. Se serveste cu ceapa rosie taiata felii.

Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • 4l de apa
  • 500 g fasole alba
  • 2 morcovi
  • 1 telina medie
  • 1 radacina de patrunjel sau pastarnac
  • 1 legatura de leustean
  • 250g costita afumata\50 ml otet
  • 1 lingura cu delikat
  • sare

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Cine doreste poate adauga si o lingura de smintina. Se serveste cu ceapa rosie taiata felii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de peste manastiresc