autor:

Anca Rm
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2017

Ingrediente
200 gr sorici, 300 gr fasole verde pastai, 250 gr fasole uscata boabe, 1 morcov, 1 ceapa, 1 pastarnac, 3 catei usturoi, cateva fire de tarhon, 1 rosie, sare, 1 lingurita pudra ghimbir

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu, la hidratat, peste noapte.

Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei. In loc de sorici, se poate folosi sunca, bacon sau ciolan.

A doua zi spalam fasolea si o punem la fiert in apa calda, se lasa sa fiarba 10 minute. Dupa acest timp, scurgem apa cu atentie sa nu ne ardem si adaugam alta apa fierbinte peste fasole si o lasam sa fiarba.

Adaugam si sorici care s-au inmuiat peste noapte.

Legumele le curatam si le spalam bine. Morcovul il taiem rondele mai groase, pastarnacul cuburi, iar ceapa solzisori. Fasolea verde pastai, o spalam si o rupem daca pastaile sunt lungi.

Cand fasolea uscata este aproape fiarta, adaugam in ea ceapa solzisori, morcovul rondele, pastarnacul cuburi si fasolea pastai.

Lasam sa fiarba pana se inmoaie toate legumele.

Adaugam usturoiul pisat si rosia decojita si taiata cubulete si pudra de ghimbir.

Asezonam cu sare si lasam sa mai dea cateva clocote.

Adaugam fruzele de tarhon si oprim focul.



Seviti calda!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde si fasole boabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de linte cu lapte de cocos

Supa crema de linte cu lapte de cocos

Lintea am spalat-o in apa rece si am lasat-o sa stea in apa pana mi-am pregatit restul ingredientelor.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Legumele le curățim, le tăiem în bucați mai mari și le punem la fiert în 1-1,5 litri de apă

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 200 gr sorici
  • 300 gr fasole verde pastai
  • 250 gr fasole uscata boabe
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 3 catei usturoi
  • cateva fire de tarhon
  • 1 rosie
  • sare
  • 1 lingurita pudra ghimbir

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna Supa crema de pastarnac si fasole, o supa perfecta de toamna

Curatam pastarnacul de coaja, il spalam si il tăiem in fasii potrivit de mari. Fasolea o scurgem din conserva si o spalam sub jet

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac si pere aurii Supa-crema de dovleac si pere aurii

Toamna nu este intreaga fara celebrele supe-creme din dovleac aromat si pere catifelate. Eu le prepar intotdeauna in varianta imbogatita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de ceapa cu cartofi