Ciorba de fasole verde si fasole boabe

Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu, la hidratat, peste noapte.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba de fasole verde si fasole boabe

Ingrediente

  • 200 gr sorici
  • 300 gr fasole verde pastai
  • 250 gr fasole uscata boabe
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 3 catei usturoi
  • cateva fire de tarhon
  • 1 rosie
  • sare
  • 1 lingurita pudra ghimbir

Mod de preparare

Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu, la hidratat, peste noapte.

Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei. In loc de sorici, se poate folosi sunca, bacon sau ciolan.

A doua zi spalam fasolea si o punem la fiert in apa calda, se lasa sa fiarba 10 minute. Dupa acest timp, scurgem apa cu atentie sa nu ne ardem si adaugam alta apa fierbinte peste fasole si o lasam sa fiarba.

Adaugam si sorici care s-au inmuiat peste noapte.

Legumele le curatam si le spalam bine. Morcovul il taiem rondele mai groase, pastarnacul cuburi, iar ceapa solzisori. Fasolea verde pastai, o spalam si o rupem daca pastaile sunt lungi.

Cand fasolea uscata este aproape fiarta, adaugam in ea ceapa solzisori, morcovul rondele, pastarnacul cuburi si fasolea pastai.

Lasam sa fiarba pana se inmoaie toate legumele.

Adaugam usturoiul pisat si rosia decojita si taiata cubulete si pudra de ghimbir.

Asezonam cu sare si lasam sa mai dea cateva clocote.

Adaugam fruzele de tarhon si oprim focul.

Seviti calda!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura