autor:

Ionutz

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de gaina

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2010

Ingrediente
1 gaina (de la tara), 2 cepe mari, 1 morcov, 1 gogosar, 1 ardei gras, 1 cartof mare (eu am folosit cartofi cu diametrul de 2 cm), 1 legatura leustean, 1 legatura patrunjel, 0,7 litri bors, 80 gr paste fainoase, 2 cuburi delicat gaina, piper

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata, spala gaina, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 5 litri timp de 3 ore (se pot pune in cratita si cat mai multe tacamuri de inox pentru a fierbe mai repede). In timpul fierberii se indeparteaza spuma.
Se spala si se taie legumele astfel:
- ardeiul si gogosarul se taie fidea
- cartoful se taie cubulete
- morcovul se taie semirondele subtiri
- verdeata se toaca cu un cutit

Dupa 2 ore de fiert se agauga cepele intregi (fara coaja), iar cand incep sa se desfaca se scot si se scurg si se adauga in cratita legumele si verdeata, mai putin cartoful.

Cand sa fiert morcovul se adauga piperul, sare, cuburile delicat, cartofii si pastele, iar cand da in clocot se toarna borsul si eventual se completeaza cu apa, si se lasa sa fiarba pana se inmoaie cartofii.
Dupa ce ati oprit focul presarati patrunjel verde deasupra si pune-ti capacul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaina cu taietei de casa

Ciorba de gaina cu taietei de casa

Se portioneaza gaina, se spala si se pune la fiert cu putina sare. Se spumeaza, se lasa sa dea in

6 voturi    9 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaina

Ciorba de gaina

Pasul 1: Pregatim aragazul si o oala in care punem apa. Adaugam carnea de gaina si o lasam sa fiarba. Adunam

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 gaina (de la tara)
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof mare (eu am folosit cartofi cu diametrul de 2 cm)
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • 0,7 litri bors
  • 80 gr paste fainoase
  • 2 cuburi delicat gaina
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors rosu cu afumatura