Se curata, spala gaina, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 5 litri timp de 3 ore (se pot pune in cratita si cat mai multe tacamuri de inox pentru a fierbe mai repede). In timpul fierberii se indeparteaza spuma.
Se spala si se taie legumele astfel:
- ardeiul si gogosarul se taie fidea
- cartoful se taie cubulete
- morcovul se taie semirondele subtiri
- verdeata se toaca cu un cutit
Dupa 2 ore de fiert se agauga cepele intregi (fara coaja), iar cand incep sa se desfaca se scot si se scurg si se adauga in cratita legumele si verdeata, mai putin cartoful.
Cand sa fiert morcovul se adauga piperul, sare, cuburile delicat, cartofii si pastele, iar cand da in clocot se toarna borsul si eventual se completeaza cu apa, si se lasa sa fiarba pana se inmoaie cartofii.
Dupa ce ati oprit focul presarati patrunjel verde deasupra si pune-ti capacul.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii