Ciorba de gulii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de gulii

Ingrediente

  • 3 gulii tinere
  • 1 praz
  • 3 fire de ceapă verde
  • 3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 4-5 fire de ţelină verde
  • cimbru
  • mărar
  • chimen
  • 3 linguri de orez
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 linguriţă rasă de zahăr
  • 3 linguriţe rase de sare
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 25 g unt
  • 1 cub concentrat pentru supă
  • 3 litri de apă caldă.

Mod de preparare

Se spală bine toate legumele şi se lasă la scurs.

Se taie fin morcovul, păstârnacul, prazul, ţelina şi ceapa verde şi se pun în oala de fiert împreună cu uleiul şi untul, lăsând să se călească puţin până s-au înmuiat toate şi au devenit puţin lucioase. Separat încălzim apa în care dizolvăm sarea, zahărul şi eventual un cub concetrat de legume.

Când legumele s-au călit, turnăm apa caldă peste ele, adăugăm şi condimentele din plante, le amestecăm şi le lăsăm să fiarbă la foc mediu, acoperite cu capac, pentru aproximativ 30-40 de minute. Între timp, spălăm orezul în 2-3 ape şi îl lăsăm la înmuiat într-un bol, în apă curată atât cât să-l acopere.

Curăţăm guliile de coaja tare, le spălăm şi le tăiem cuburi de mărime potrivită (nu foarte mici).

Adăugăm guliile peste compoziţia din oală şi mai lăsăm să fiarbă 10 minute, apoi adăugăm şi orezul şi procedăm la fel.

Stingem focul şi lăsăm oala să stea cu capacul pus aproximativ 15 minute.

Batem gălbenuşurile celor 2 ouă cu 2 linguri de apă, adăugăm laptele dulce şi omogenizăm bine. Luăm cu polonicul din zeama caldă din oală şi turnăm peste ouă, amestecăm şi răsturnăm apoi toată compoziţia peste ciorba din oală, amestecand bine. Se poate servi imediat.

Este foarte bună şi nutritivă.

Costul total al preparatului se ridica la aproximativ 24 de lei, adică 24/8 porţii=3 lei/portia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise