Ciorbă de miel reţetă
Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele hrănitoare care vor da gust şi aromă ciorbei. În acest timp, zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc două minute cu două linguri de ulei într-o oală de 5-6 l, amestecînd mereu. Apoi, se adaugă carnea cu apa în care a stat şi o linguriţă de sare. Se fierbe 50-60 minute, după care se adaugă orezul. Se amestecă bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se lasă să fiarbă încă 20 minute. Se acreşte, după gust, cu borş completând cu apă până la trei litri sau mai mult, în funcţie de cât de mult a scăzut apa sau de cât de densă se doreşte a fi ciorba. Carnea se scoate de pe oase şi se adaugă în ciorbă. Pentru aromă, este indicat tarhonul sau leuşteanul.
Când este aproape gata, se adaugă sare după gust. Dacă se pregăteşte ciorba în cantitate mai mare, se pun şi măruntaie dar si intestinele subtiri. Plămânii se taie bucăţi cât se poate de mici, rinichiul se taie în bucăţele, ca să poată intra apă în canale şi să le spele bine. Ficatul se taie în bucăţi mici şi se adaugă în ciorbă, când toate sunt fierte (se fierb numai 5 minute, ca să nu se întărească).Intestinele se taie in bucati mai mici(cca 30 cm) spala in mai multe ape reci apoi se tin cca. o ora in apa rece cu otet(3 parti apa+o parte otet),se scot si se mai clatesc in cateva ape reci,apoi fiecare bucata de intestin se inoada astfel sa obtinem niste fundulite care se adauga odata cu maruyntaiele.
Ciorba se serveste fierbinte cu multa verdeata tocata fin!!
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii