autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Ingrediente Ciorba de miel reteta ardeleneasca, carne de miel 1300 g, ceapa 500 g, morcovi 200 g, țelina 100g, orez 100g, smantana 250g, oua 150g, tarhon 50g, oțet de 9 grade 50 ml, verdeața 50g, ceapa verde 100g, untura 100g, faina 50g, sare

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

mod de preparare Ciorba de miel reteta ardeleneasca



se pune o oala la foc cu apa și sare, la care se adauga ceapa morcovi și țelina,curațate și taiate marunt și calite in untura infierbantata. carnea de miel se taie cate o bucata la porție,se spala se oparește și se adauga la zarzavat cand acesta este aproape fiert. dupa ce au fiert complet carnea și zarzavatul, se adauga orezul fiert spalat, lasandu-se sa mai fiarba 5 minute dupa care se da jos oala de pe foc. smantana, galbeușurile și faina se amestecaintr-un vas, se bat bine cu telul și se supțiaza cu zeama dupa care se toarna in ciorba. tarhonul se oparește și taie marunt și se pune la ciorba. se potrivește de acreala și sare. se servește cu verdeața tocata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de miel reţetă ardelenească" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de salata verde-reteta bunicii

Ciorba de salata verde-reteta bunicii

Se spala bine salata si se taie pestisori,se taie carnatul cit mai marunt Se rade ceapa mare si

21 voturi    5 comentarii
15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    gabi moldovan (Bucatar sef):

    La ciorba de miel noi punem in loc de tarhon (desi suntem tot in Ardeal)hasmatuchi(tulbure) o verdeata foarte aromata care da un gust deosebit.

  • Lupseneanu_Georgiana

    Lupseneanu_Georgiana (Bucatar sef):

    a iesit nemaipomenita cu toate ca eu nu manac de fel miel.delicioasa felicitari pt reteta

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana , 13 mai 2017

    Subțiază!!!

  • Fara foto

    Ionel Ercean , 02 decembrie 2014

    Nu știu ce sa mai zic despre voi...... Cum sa fierbi legumele împreună cu carnea??????? Se va face pure de legume. Fraților , poate, ar trebui sa fierbi carnea separat pentru a lua și spuma și după ce e fiarta , pe jumătate, pui și legumele .....offfffff mamă care m-ai făcut.

  • Fara foto

    Maria Hint , 21 august 2014

    LA MULTI ANI INGERASULUI TAU!

    • Fara foto

      Basil Vasi , 25 aprilie 2014

      leustean si acrita cu bors

    • Fara foto

      Ioana Dinescu , 22 aprilie 2014

      da da este foarte buna dar mai trebuie ceva verdeata

    • Fara foto

      Ramona Puie , 19 aprilie 2014

      sa vina scarlatescu sa vada cum se face ciorba de miel la noi an bihor asta este ciorba de miel si sa nu o stricam cu alte figuri

    • Fara foto

      Crina Crinutza , 14 aprilie 2014

      foarte buna

    • Fara foto

      Nicolae Nicolae , 13 aprilie 2014

      perfect

    • Fara foto

      Florin Truta , 01 noiembrie 2013

      Ai uitat sa schimbi poza asta e veche!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2009

      Tot in Ardeal , dar in zona noastra nu se pune orez in ciorba iar de acrit se acreste cu macris...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente Ciorba de miel reteta ardeleneasca
  • carne de miel 1300 g
  • ceapa 500 g
  • morcovi 200 g
  • țelina 100g
  • orez 100g
  • smantana 250g
  • oua 150g
  • tarhon 50g
  • oțet de 9 grade 50 ml
  • verdeața 50g
  • ceapa verde 100g
  • untura 100g
  • faina 50g
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de radita semenescu
Fererro Rocher

Fererro Rocher

blat:Cu mikserul semixeaza zaharul si untul, ciocolata se topeste pe abur.Cand zaharul si untul devine

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi

Ana

Subțiază!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors cu de toate