autor:

tania

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 06 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 06 mai 2016

Ingrediente
-700g carne cu os(spate, cap, gat..etc.)-eu am ales gat, -1 cartof mare sau 2 mijlocii, -1/2 ardei gras rosu, -1/2 ardei gras verde, -1/2 ardei gras galben, -1 rosie mijlocie decojita, -1 radacina pastarnac, -1 radacina patrunjel, -3-4 morcovi mijlocii dar subtiri, -1 legatura patrunjel, -1 legatura marar, -1/2 legatura leustean, -1/4 telina, -2 cepe mici, -o legatura de ceapa verde, -200 ml smantana, -1 galbenus de ou, -1-2 linguri delicat, vegeta sau magi, -sare, -piper, -1 litru bors sau 2-3 linguri bors magic sau zeama de la o lamaie, -apa clocotita

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Am ales ca ciorba, cea de miel fiind Sarbatorile Pascale!
La ciorba de miel vom folosi, oasele pulpelor, pieptul si gitul.Eu am folosit gitul intreg care a avut o cantitate destul de buna de os si carne.Aceasta ciorba eu o fac mai mult de Paste, fiind destul de grasa. Carnea cu os o vom pune intr-o oala mai inalta, pe care o vom cali cu o ceapa taiata marunt timp de 5-7 min, peste care vom turna 2-2,5 litri de apa rece si o vom lasa 20 de minute pentru ca gustul de miel sa se difuzeze in apa, iar ciorba de miel sa iasa gustoasa.Pe parcursul fierberii vom inlatura grasimea adunata si spuma cu ajutorul unei spumiere de cate ori este nevoie.Intre timp ne vom ocupa de legume si verdeturi. Intai vom spala toate legumele si le vom curata de codite, coji, seminte..etc., dupa care le vom taia; eu toate legumele le tai cuburi marunte, inafara de morcovi, radacina de patrunjel si pastarnac, care ii aleg sa fie cat mai subtiri si ii tai rondele, care dau un aspect frumos ciorbei.In alta oala de 4-5 l, in care vom face ciorba, vom pune 4-5 linguri de ulei de masline si punem ceapa uscata si cea verde la calit 3-4 minute.Dupa ce si-a schimbat culoarea vom adauga rosia curatata de coaja si taiata marunt, apoi vom adauga toate celelalte legume si cartofii taiati cubulete nu prea mici.Vom lasa, la foc mic, timp de 10 minute dupa care vom adauga carnea si zeama de la carne.Vom lasa sa fiarba legumele si carnea timp de 25-35 de minute dupa care vom adauga verdeturile taiate marunt(sa nu uitam sa oprim jumatate din cantitatea de patrunjel si leustean pentru a presara deasupra, dupa fierbere si in momentul servirii).Vom mai lasa sa fiarba 5 minute la foc mic si vom adauga fie 1 litru de bors, sau zeama de lamaie si 1-2 pahare de apa clocotita, eventual 2-3 linguri de bors magic. Daca ciorba a devenit mai consistenta vom adauga putina apa clocotita si 1-2 linguri de vegeta.Eu am folosit bors si am mai adaugat un pahar de apa.O vom lasa sa mai fiarba timp de 15-20 min la foc mic.Intre timp vom pune intr-un castron smantana si o vom bate bine cu galbenusul de ou. Vom adauga 1 polonic de zeama fierbinte, vom omogeniza bine si vom turna compozitia in oala cu ciorba.Vom adauga leusteanul si patrunjelul tocat marunt, vom potrivi de sare si piper si astfel ciorba este gata de servire.
Inainte de servire putem presara in fiecare farfurie putin patrunjel verde si piper negru proaspat macinat, ii va da un gust deosebit si desigur aspect placut.
Ciorba de miel o vom servi calda si daca doriti si va place, alaturi de un ardei iute...!

Va doresc pofta buna!
Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu taitei de casa

Ciorba cu taitei de casa

Oasele se spala si se pun la fiert intr-o olala cu 2 l apa. Daca la inceputul fierberii apare spuma,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne afumata de porc

Ciorba cu carne afumata de porc

Se umple o oala de 4 litri cu apa si se pune carnea la fiert la foc mediu. Se spumeaza din cand in

11 voturi    3 comentarii
2h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • -700g carne cu os(spate
  • cap
  • gat..etc.)-eu am ales gat
  • -1 cartof mare sau 2 mijlocii
  • -1/2 ardei gras rosu
  • -1/2 ardei gras verde
  • -1/2 ardei gras galben
  • -1 rosie mijlocie decojita
  • -1 radacina pastarnac
  • -1 radacina patrunjel
  • -3-4 morcovi mijlocii dar subtiri
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 legatura marar
  • -1/2 legatura leustean
  • -1/4 telina
  • -2 cepe mici
  • -o legatura de ceapa verde
  • -200 ml smantana
  • -1 galbenus de ou
  • -1-2 linguri delicat
  • vegeta sau magi
  • -sare
  • -piper
  • -1 litru bors sau 2-3 linguri bors magic sau zeama de la o lamaie
  • -apa clocotita

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza dulce cu lapte prins