autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 mai 2009

Ingrediente
1 kg carne tocata (amestec vita + porc),2 cepe, 2 morcovi, ou mare sau 2 oua mai mici, sare, piper, 2 legaturi de patrunjel,suc de rosii, zeama de la o lamaie, 1/2 cana orez, boia dulce de ardei

Dificultate: Medie Timp: 30 min

46 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert, in 3 litri de apa, o ceapa tocata marunt, un morcov ras si unul taiat rondele.
Intre timp, se amesteca in carnea tocata oul,sarea, piperul,jumatate din cantitatea de orez,o legatura de patrunjel tocat marunt,o ceapa rasa si boiaua de ardei. Din compozitia obtinuta,se fac bilute,care se pun in palma udata cu apa rece si se rotunjesc. Se pun in supa clocotita, impreuna cu orezul ramas si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba cca o jumatate de ora. Inainte cu 1-2 minute inainte de a opri focul, se pune o legatura de patrunjel tocat marunt si zeama de lamaie (patrunjelul se poate pune si la final, direct in farfurii).
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare (10 portii)

Ciorba de perisoare (10 portii)

Se spala carnea si se lasa la scurs ,se da prin masina de tocat se amesteca cu oul,sere,piper,orez,

2 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

2 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine):

    Eu fac perisoarele fara orez si fara ceapa si ies foarte bune.Si imi place putin mai acrisoara cu zdrente din ou si smantana.Dar sunt sigura ca si cea facuta de tine este buna,felicitari.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • radut madalina

    radut madalina (Bucatar) , 09 februarie 2010

    azi am pregatit ciorba ta si a iesit delicioasa! cu adevarat gustoasa! felicitari!

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

    Foarte buna....

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

    E o ciorba foarte apetisanta. Arata grozav de bine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Imi place foarte mult ciorba de perisoare...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 mai 2009

      De obicei eu dreg ciorba cu un galbenus de ou amestecat cu smantana si un polonic de ciorba fierbinte. O servesc cu un ardei iute, linga...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Imi place cum arata ciorba si cred ca este buna.Eu nu mai pun orez in compozitia perisoarelor si o acresc mai mult (cu zeama de varza).

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

46 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (amestec vita + porc),2 cepe
  • 2 morcovi, ou mare sau 2 oua mai mici
  • sare
  • piper
  • 2 legaturi de patrunjel,suc de rosii
  • zeama de la o lamaie
  • 1/2 cana orez
  • boia dulce de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Mancare de stevie

Mancare de stevie

Stevia se spala bine si se opareste, apoi se toaca marunt. Ceapa si usturoiul, peste care se pune

25 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Chec

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un castron uscat, fara urme de grasime.

13 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cocos la cuptor

Cocos la cuptor

Se amesteca mujdeiul, zeama de lamaie si de portocala, menta verde, boabele de coriandru sau de ienibahar,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi

radut madalina (Bucatar)

azi am pregatit ciorba ta si a iesit delicioasa! cu adevarat gustoasa! felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza dulce cu ciolan afumat