Ciorba de pui cu tarhon

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de pui cu tarhon

Ingrediente

  • 1 piept pui de aproximativ 400 grame
  • 4 morcovi medii
  • 2 fire telina apio
  • 2 legaturi medii de patrunjel
  • 4 ciuperci
  • o mana buna de mazare congelata sau borcan
  • 3 linguri de orez
  • tarhon in otet
  • smantana 350 grame
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Curatam si spalam toate legumele in afara de mazare. Le taiem felii subtiri si le punem la calit in oala de supa impreuna cu uleiul de masline, la foc mediu cam 10 minute, amestecand din cand in cand. Asezonam cu sare si piper. Intre timp, spalam si apoi taiem pieptul de pui cubulete. Dupa 10 minute, adaugam si pieptul de pui peste legume si apoi apa fierbinte. Acum putem adauga si mazarea. Lasam la fiert cam 40 minute, apoi punem si orezul. Mai fierbem supa pana cand orezul este gata, dam focul mic, smantana o amestecam cu galbenusul si o turnam peste supa. Mai lasam la foc mic 3-4 minute, apoi adaugam tarhonul in otet (cam 5,6 frunzulite). Daca nu avem tarhon in otet, putem folosi tarhon uscat la care mai adaugam o lingurita de otet sau zeama de lamaie. O gustam si daca mai e nevoie adaugam sare si piper. Ciorba este gata! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise