autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de salata

Autor: Dumitrescu Tony (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dumitrescu Tony (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2006

Ingrediente
o ceapa mare sau o legatura de ceapa verde, 250-300 g costita afumata, 2 salate verzi, 3 oua, 1 l bors, leustean, apa,sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

36 voturi

Mod de preparare

Se toaca ceapa si se pune la calit in ulei intr-o oala de ciorba, cu putina sare.
Dupa ce s-a inmuiat putin, se adauga costita afumata taiata feliute/cubulete si se lasa sa se caleasca putin, cca 5 minute, amestecind continuu, astfel incit sa nu se arda ceapa sau sa se prajeasca costita.
Se adauga apa (cca 300 ml) si salata taiata marunt si se lasa sa fiarba pina se inmoaie si costita, si salata. (Daca salata este multa, se mai poate adauga apa dupa nevoie).
Apoi se adauga borsul (nu e nevoie de un litru intreg, se pune dupa gustul fiecaruia) si se lasa sa fiarba.
Separat se face o omleta din cele trei oua, se taie bucatele si se adauga in ciorba. Se lasa sa mai fiarba putin (bucatelele de omleta se umfla la fiert). Se adauga leusteanul si se mai da ciorba in citeva clocote. Se gusta si se potriveste de sare si bors.
Este foarte gustoasa si daca intre timp s-a terminat omleta, se poate \"inmulti\" cu o alta omleta...
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde

Salata se spala bine si se pune in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute. Se scurge bine,

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde

Salata se spala si se rupe in parti mai mici.Orezul se pune la inmuiat intr-un castron cu apa. Zarzavatul

4 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

36 voturi

Ingrediente

  • o ceapa mare sau o legatura de ceapa verde
  • 250-300 g costita afumata
  • 2 salate verzi
  • 3 oua
  • 1 l bors
  • leustean
  • apa,sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne de porc si legume