autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vacuta

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2015

Ingrediente
500 g carne manzat, 3 morcovi, 3 radacini patrunjel, 3 cartofi, 1 ceapa, 1/2 ardei gras, 1/2 gogosar, 1/2 gulie, 1/2 telina, 100 g fasole verde, 100 g mazare verde, 400 g rosii cuburi Sun Food, 400 g bulion de rosii( facut in casa), sare, piper, frunze leustean verde, frunze patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Carnea de manzat o taiem cuburi mici, o punem in oala pentru ciorba, in putin ulei si o calim pina isi schimba culoarea.Astfel carnea de manzat se va fierbe mai repede.
Adaugam apoi cam 2 l e apa si putina sare si lasam carnea sa fiarba.Daca doriti puteti aduna spuma, daca nu , ea se va depune pe fundul oalei.
Cat timp fierbe carnea, curatam si spalam legumele si le taiem cubulete.
Morcovii cu ceapa si cu ardeii ii tragem la tigaie pentru o culoare frumoasa, sa-i am "fata" ciorbei.
Verificati daca este fiarta carnea, apoi adaugam legumele trase la tigaie, completam cu apa necesara si asezonam ciorba.
Cand legumele din oala sunt fierte pe jumatate adaugam restul legumelor, mazarea, fasolea verde si cartofii taiati si ei cubulete.
Cand toate sunt fierte se pun rosiile cuburi si bulionul, apoi leusteanul si se lasa sa dea 2-3 clocote .
Patrunjelul verde il tocam marunt si il presaram deasupra ciorbei.
Puteti servi ciorba ,dupa gust ,cu smantana sau fara , dar cu un ardei iute linga.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Carnea se spala si se taie bucati potrivite.Se pune la fiert in apa cu putina sare,se spumeaza daca

66 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba din oase de vacuta cu perisoare

Ciorba din oase de vacuta cu perisoare

Se tin oasele in apa rece 15-20 minute sa iasa bine sangele, apoi se pun la fiert in 4 litri de apa

36 voturi    15 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Reta Blaga , 04 februarie 2017

    Foarte buna.

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

9 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne manzat
  • 3 morcovi
  • 3 radacini patrunjel
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 gogosar
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina
  • 100 g fasole verde
  • 100 g mazare verde
  • 400 g rosii cuburi Sun Food
  • 400 g bulion de rosii( facut in casa)
  • sare
  • piper
  • frunze leustean verde
  • frunze patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Fara foto

Reta Blaga

Foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta