autor:

Lia Maria

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza dulce, pe oase de porc

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2014

Ingrediente
Ingrediente: ( 5L ciorba), 600g oase de porc (eu am folosit 3 codite), 1,5 kg varza cruda, 1 lingura ulei, 2 morcovi, 1 radacina telina, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 ardei kapia rosu, 1 ardei verde iute (optional), 1 legatura marar verde, Sare, piper, Pt dres (optional), 500g iaurt, 1 ou, 1 lingura rasa, amidon

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

16 voturi

Mod de preparare

Punem oasele spalate intr-o oala (eu am folosit oala sub presiune)cu 5L apa rece, sare si cateva boabe de piper. Punem oala cu oase pe flacara, la fiert , pentru 1h, sau pana carnea ramasa pe oase se desprinde, in cazul in care nu detineti in dotare o oala sub presiune.
Separat intr-o alta oala, (poate fi oala in care vom prepara ciorba) punem cam 3l de apa, 1 lingurita sare si o punem pe foc. Pana fierbe apa, noi taiem fideluta varza. Cand apa da in clocot, adaugam varza taiata si o lasam pe foc maxim 5’, doar cat sa se opareasca varza (inmoaie putin), dupa care o golim intr-o strecuratoare (sita) si o lasam la o parte.
Curatam legumele si zarzavaturile si le taiem cubulete.
Luam oala de ciorba, adugam 1 lingura ulei, o punem pe flacara si cand s-a incins uleiul, adaugam pe rand; ceapa , dupa un minut, ardeii, apoi legumele crude, amestecam si dupa inca 2-3 minute golim si varza oparita. Peste toate, adaugam zeama de oase, pe care o trecem printr-o strecuratoare. Punem un praf de sare si piper si lasam la fiert pentru 25-30’.
Intre timp curatam carnea de pe oase si daca e nevoie o taiem bucatele. Tocam si mararul verde.
Inainte cu 10’ de a lua oala cu ciorba de pe foc, adugam carnea fiarta de pe oase.
Daca vrem sa dregem ciorba cu iaurt sau smantana, procedam astfel: punem in bolul mixeru-lui, iaurtul, oul intreg si amidonul. Mixam pentru inceput la viteza mica, cateva secunde, apoi la viteza mare cam 2’. Peste amestec-ul din bol, turnam cateva polonice cu ciorba fierbinte, omogenizam, apoi golim totul in oala si amestecam. Lasam pe flacara inca 2-3’, timp in care adaugam mararul verde mai asezonam cu sare si piper daca este nevoie si oprim flacara. Ciorba noastra este gata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza dulce, pe oase de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel

Ciorba de miel

Preparare: taiem carnea de miel bucatele mici si o clatim bine cu apa rece. Ceapa se toaca fin

11 voturi    13 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Carnea se spala si se taie cubulete potrivite care se pun la fiert in apa rece. Cand incepe sa faca

28 voturi    9 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    eliza , 14 iulie 2016

    Foarte buna reteta

  • Fara foto

    Pandelea Marius Cristinel , 26 ianuarie 2015

    prea multe tratamente la varza

  • Fara foto

    Leontina Gheorghe , 09 decembrie 2014

    foarte buna reteta

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

16 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: ( 5L ciorba)
  • 600g oase de porc (eu am folosit 3 codite)
  • 1,5 kg varza cruda
  • 1 lingura ulei
  • 2 morcovi
  • 1 radacina telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei verde iute (optional)
  • 1 legatura marar verde
  • Sare
  • piper
  • Pt dres (optional)
  • 500g iaurt
  • 1 ou
  • 1 lingura rasa
  • amidon

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Fara foto

eliza

Foarte buna reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta