Ciorba din dovlecei umpluti.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt.10 portii:
  • 10 dovlecei mici,sau 5 mari.
  • Carne tocata amestec 0,300kg
  • 1 os de vita
  • Orez 0,200kg
  • Faina de grau 0,100kg
  • Ardei gras 0,200kg
  • Morcovi 0,200
  • Telina 0,200kg
  • Patrunjel radacina 0,100
  • Ceapa 0,400kg
  • patrunjel si marar 2 legaturi
  • Leustean 1 legatura
  • Cimbru 1 legatura
  • Bulion de rosii 0,100kg
  • Smantana 0,150kg
  • Rosii proaspete 0,200kg
  • Bors de putina 1 L
  • Ulei 0,050 L
  • Oua 2 buc
  • Sare,piper

Mod de preparare

Pregatire:

Osul se opareste si se curata.

Dovleceii se spala si se curata de coaja,se taie capetele si se transeaza in 20 de bucati cei mici si 10bucati cei mari.Se pot lasa intregi daca considerati ca puteti sa-i scobiti,fara sa-i rupeti.Dupa scobire,miezul se toaca.

Toate legumele se spala si se curata.

Verdeata se spala si se toaca.

Rosiile se toaca cuburi mici.

Borsul se fierbe cu leusteanul tocat.

Preparare:

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins,in el se pune o ceapa tocata,un morcov ras fin,o bucatica de telina rasa,orezul si se mesteca continuu.Dupa 7-8 min se stinge cu putina apa sau supa.Se adauga 1/2 din bulion,cateva cuburi de rosii si 1/2 din verdeata tocata.Amestecati cu carnea tocata,si scuturati crenguta de cimbru in tocatura.Amestecati in compozitie un ou,sarati si piparati.Umpleti dovleceii cu aceasta compozitie si dati capetele dovleceilor prin faina sa nu se desfaca la fiert.Asezati dovleceii intr-o cratita larga,aoperiti cu apa si lasati la foc mic.Intr-o oala,puneti legumele taiate cubulete(morcovi,telina,ceapa,ardei gras,rosii si capete de dovlecei si patrunjel radacina)Fierbeti impreuna cu osul spumand continuu.adaugati borsul,rosiile tocate,crenguta de cimbru,verdeata ramasa si bulionulCand dovleceii au fiert pe jumatate transferatii in ciorba,impreuna cu supa in care au fiert.Lasati la foc f.f. mic si acoperita ciorba.

In acest timp,oul care v-a ramas il bateti cu smantana si faina ramasa.Adaugati in acest amestec doua,trei polonice de ciorba fierbinte si bateti bine cu un tel.

Puneti amestecul in ciorba si mestecati incet,apoi acoperiti si lasati 5 min. la foc foarte mic.

Servire:

Se asaza in farfurie dovlecelul,peste care se pune ciorba si se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise