autor:

paviasi

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba din dovlecei umpluti.

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Ingrediente
Pt.10 portii:, 10 dovlecei mici,sau 5 mari., Carne tocata amestec 0,300kg, 1 os de vita, Orez 0,200kg, Faina de grau 0,100kg, Ardei gras 0,200kg, Morcovi 0,200, Telina 0,200kg, Patrunjel radacina 0,100, Ceapa 0,400kg, patrunjel si marar 2 legaturi, Leustean 1 legatura, Cimbru 1 legatura, Bulion de rosii 0,100kg, Smantana 0,150kg, Rosii proaspete 0,200kg, Bors de putina 1 L, Ulei 0,050 L, Oua 2 buc, Sare,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pregatire:
Osul se opareste si se curata.
Dovleceii se spala si se curata de coaja,se taie capetele si se transeaza in 20 de bucati cei mici si 10bucati cei mari.Se pot lasa intregi daca considerati ca puteti sa-i scobiti,fara sa-i rupeti.Dupa scobire,miezul se toaca.
Toate legumele se spala si se curata.
Verdeata se spala si se toaca.
Rosiile se toaca cuburi mici.
Borsul se fierbe cu leusteanul tocat.
Preparare:
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins,in el se pune o ceapa tocata,un morcov ras fin,o bucatica de telina rasa,orezul si se mesteca continuu.Dupa 7-8 min se stinge cu putina apa sau supa.Se adauga 1/2 din bulion,cateva cuburi de rosii si 1/2 din verdeata tocata.Amestecati cu carnea tocata,si scuturati crenguta de cimbru in tocatura.Amestecati in compozitie un ou,sarati si piparati.Umpleti dovleceii cu aceasta compozitie si dati capetele dovleceilor prin faina sa nu se desfaca la fiert.Asezati dovleceii intr-o cratita larga,aoperiti cu apa si lasati la foc mic.Intr-o oala,puneti legumele taiate cubulete(morcovi,telina,ceapa,ardei gras,rosii si capete de dovlecei si patrunjel radacina)Fierbeti impreuna cu osul spumand continuu.adaugati borsul,rosiile tocate,crenguta de cimbru,verdeata ramasa si bulionulCand dovleceii au fiert pe jumatate transferatii in ciorba,impreuna cu supa in care au fiert.Lasati la foc f.f. mic si acoperita ciorba.
In acest timp,oul care v-a ramas il bateti cu smantana si faina ramasa.Adaugati in acest amestec doua,trei polonice de ciorba fierbinte si bateti bine cu un tel.
Puneti amestecul in ciorba si mestecati incet,apoi acoperiti si lasati 5 min. la foc foarte mic.
Servire:
Se asaza in farfurie dovlecelul,peste care se pune ciorba si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din dovlecei umpluti." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
ciorba de purcel cu legume

ciorba de purcel cu legume

carnea se taie cubulete si se pune la fiert in 2 litri de apa cu putina sare, se spumeaza cind a

16 voturi    5 comentarii
20 min
Borsuri si Ciorbe
Soleanca

Soleanca

Taiem mezelurile fasii si le punem la fiert. Intre timp taiem legumele si le punem la calit in 2

21 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Cum spumuiesti tu ciorba printre cubuletele de legume? Restul e ireprosabil si foarte gustos.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte buna reteta si frumos explicata. Eu nu pun smantana, imi place simplu cu supa de rosii.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte buna! Am mai gasit reteta aceasta undeva.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pt.10 portii:
  • 10 dovlecei mici,sau 5 mari.
  • Carne tocata amestec 0,300kg
  • 1 os de vita
  • Orez 0,200kg
  • Faina de grau 0,100kg
  • Ardei gras 0,200kg
  • Morcovi 0,200
  • Telina 0,200kg
  • Patrunjel radacina 0,100
  • Ceapa 0,400kg
  • patrunjel si marar 2 legaturi
  • Leustean 1 legatura
  • Cimbru 1 legatura
  • Bulion de rosii 0,100kg
  • Smantana 0,150kg
  • Rosii proaspete 0,200kg
  • Bors de putina 1 L
  • Ulei 0,050 L
  • Oua 2 buc
  • Sare,

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cum spumuiesti tu ciorba printre cubuletele de legume? Restul e ireprosabil si foarte gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda