Ciorba englezeasca de varza

Timp pregatire
50 minute
Ciorba englezeasca de varza

Ingrediente

  • - o varza timpurie mica
  • - o legatura mare varza kale/cavolo nero
  • - 100 g bacon afumat
  • - 3 fileuri de ansoa
  • - cateva frunzulite de rozmarin
  • - 3 litri supa de legume sau de pui
  • - sare, piper
  • - 5-6 felii de paine mai veche
  • - 100 g cas proaspat
  • - 50 g parmezan
  • - 75 g unt
  • - 5-6 frunze de salvie
  • - putin ulei de masline
  • - un catel de usturoi

Mod de preparare

1. Taiati fin cele doua tipuri de varza. Puneti in cuva aparatului putin ulei de masline, baconul taiat fasii si ansoa taiata marunt. Introduceti aparatul in priza si apasati functia Fry. Rumeniti timp de 5 minute baconul cu ansoa, apoi adaugati frunzele de rozmarin. Dupa ce acestea si-au eliberat aroma adaugati pe rand varza romaneasca, apoi cea kale.

2. Amestecati pana cand varza se inmoaie putin si stingeti cu supa de legume. Selectati functia Boil si inchideti capacul aparatului, lasand selectate cele 30 de minute implicite ale functiei.

3. Intre timp prajiti intr-o tigaie cu putin ulei de masline painea taiata jumatati si frecati-o pe ambele parti cu usturoi.Topiti intr-o tigaie untul si lasati-l sa se rumeneasca putin, apoi adaugati frunzele de salvie si luati-l de pe foc. El va fi folosit ca topping pentru ciorba.

4. Razaliti fin cele doua tipuri de cascaval. O data scurs timpul de fierbere,deschideti aparatul si asezati feliile de paineuna langa alta. Presarati deasupra cascavalul si parmezanul ras. Inchideti capacul aparatului si apasati functia Off/Warm. Asteptati 5minute(aparatul va arata timpul scurs) si ciorba este gata. Se serveste in boluri individuale cu unt aromat deasupra. Pofta buna!

Reteta pregatita de Claudia, @3sisterscooking.blogspot.ro cu aparatul Philips Multicooker.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise