autor:

Torok Ana-Maria

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba ruseasca

Autor: Torok Ana-Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Torok Ana-Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
pentru 500 g de carne se iau 300 g sfecla rosie, 200 g varza proaspata, , 200 g zarzavat(morcov si patrunjel), ceapa, 3-4 cartofi, 2 linguri bulion, de rosii sau 100 g rosii proaspete, 2 1/2 litri apa, 1 lingura otet si 1, lingura zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovi, patrunjel
si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii proaspete sau bulion,
otet, zahar si putina supa de carne grasa. Se pune capacul si se lasa sa
fiarba inabusit. Legumele trebuie amestecate ca sa nu se prinda de fund,
adaugind, daca este nevoie, cite putina supa de carne sau apa. Peste 15-20
minute se pune varza tocata marunt, se amesteca totul si se lasa inca 20
minute sa fiarba inabusit. Apoi legumele se sting cu supa de carne
pregatita, se pune piper, foi de dafin, sare, se adauga dupa gust putin
otet si se fierb pina cind sint complet gata. In timpul fiertului se
adauga cartofi intregi sau taiati in lungime. Se taie rosii proaspete in
felioare si se pun in ciorba cu 5-10 minute inainte de a fi gata. Cind
ciorba este gata se poate pune, in afara de carne, sunca fiarta,
crenvursti, cirnati. Cind se serveste la masa, ciorba se drege cu
smintina. Pentru a da culoare ciorbei, se poate prepara zeama de sfecla
rosie. In acest scop se taie felii o sfecla rosie, se adauga 1 pahar de
supa de carne fierbinte, o lingurita de otet si se pune pentru 10-15
minute la foc mic pina da un clocot. Dupa aceea, zeama se strecoara si se
toarna in ciorba inainte de a se servi la masa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ruseasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Tocam ceapa, morcovii, ardeii, telina si radacina de patrunjel si le fierbem intr-o oala cu apa de

7 voturi    1 comentariu
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • pentru 500 g de carne se iau 300 g sfecla rosie
  • 200 g varza proaspata
  • 200 g zarzavat(morcov si patrunjel)
  • ceapa
  • 3-4 cartofi
  • 2 linguri bulion
  • de rosii sau 100 g rosii proaspete
  • 2 1/2 litri apa
  • 1 lingura otet si 1
  • lingura zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu afumatura