autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba sanatoasa preparata la rece

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
1 morcov, o telina, 4-5 fire ceapa verde sau ceapa uscata, 2-3 fire de usturoi verde sau usturoi uscat, o lingurita hrean ras, Optional:loboda,stevie,leustean,tarhon,patrunjel,frunze de telina,sfecla rosie,600 g rosii, 1-1,5 l bors proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

13 voturi

Mod de preparare

Legumele se spala si se dau pe razatoare,ceapa si usturoiul se toaca marunt.Verdeata se spala si se toaca si ea marunt.
Toate legumele si verdeturile se lasa la macerat in bors 6-8 ore,dupa care se adauga 1-1,5 l apa (in functie de cat de acra doriti sa iasa ciorba)fiarta si racita sau apa plata,rosiile decojite si tocate marunt(cubulete),sare,cimbru dupa gust.

Ciorba se poate servi rece sau la temperatura camerei.Cine doreste poate adauga si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba sanatoasa preparata la rece" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Carnea de manzat o taiem cuburi mici, o punem in oala pentru ciorba, in putin ulei si o calim pina

8 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sira de porc cu taitei de casa

Ciorba de sira de porc cu taitei de casa

Spalam oasele bine si le punem la fiert in 3 liti de apa cu un praf de sare. Inlaturam spuma care

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Este excelenta si la gust ,dar mai ales pentru sanatatea noastra...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Cred ca o sa incerc si eu sa mananc hrana pregatita fara foc,nu are de ce sa nu fie buna mai ales ca este foarte sanatoasa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Multumesc mult...Intr-adevar aduce multe beneficii organismului...Intotdeauna am mancat mai sanatos,am tinut cont de anumite reguli,principii,dar de cand au intervenit problemele de sanatate regimul meu este strict...Eu gatesc pentru mine totul de regim,mancare fara foc ,paine necoapta...Am sa incep sa fac cunoscute si retetele mele de regim...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Am adaugat un comentariu complex referitor la un caz real din cotidian, vizavi de hrana vie, dar vad ca nu a aparut. Nu mai am rabdarea sa mai relatez din nou.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Este foarte buna.O pregatesc intotdeauna macar odata la doua saptamani,este foarte buna pentru detoxifierea organismului.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Dupa ce a stat la macerat este chiar buna??? O sa incerc si eu,felicitari si un mare 10.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 morcov
  • o telina
  • 4-5 fire ceapa verde sau ceapa uscata
  • 2-3 fire de usturoi verde sau usturoi uscat
  • o lingurita hrean ras
  • Optional:loboda,stevie,leustean,tarhon,patrunjel,frunze de telina,sfecla rosie,600 g rosii
  • 1-1,5 l bors proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Este excelenta si la gust ,dar mai ales pentru sanatatea noastra...

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de urzici