Ciorba taraneasca de fasole

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ciorba taraneasca de fasole

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 1 morcov;
  • 1 ceapa;
  • 1 ardei gras;
  • 2 lingurite Delikat legume;
  • Sare dupa gust;
  • o cana de rosii cubulete la cutie;
  • Verdeata.

Mod de preparare

Se alege fasolea, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.

Dimineata, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole se adauga cam 3 litri de apa.

Cand este aproape fiarta, se adauga 1 morcov dat prin razatoare, o ceapa taiata marunt, un ardei gras, sare dupa gust, 2 lingurite Delikat legume.

Cand este totul fiert, se caleste separat o ceapa, peste care se adauga o cana de rosii cubulete la cutie.

Se da cateva clocote, se toarna ceapa cu rosiile in ciorba.

Se mai lasa 5 minute, apoi se ia de pe foc.

Se decoreaza cu verdeata si se serveste cu crutoane si muraturi de sezon.

Tmp de preparare: aprox 2 ore, dar depinde de cat de repede fierbe fasolea.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor