Se alege fasolea, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.
Dimineata, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole se adauga cam 3 litri de apa.
Cand este aproape fiarta, se adauga 1 morcov dat prin razatoare, o ceapa taiata marunt, un ardei gras, sare dupa gust, 2 lingurite Delikat legume.
Cand este totul fiert, se caleste separat o ceapa, peste care se adauga o cana de rosii cubulete la cutie.
Se da cateva clocote, se toarna ceapa cu rosiile in ciorba.
Se mai lasa 5 minute, apoi se ia de pe foc.
Se decoreaza cu verdeata si se serveste cu crutoane si muraturi de sezon.
Tmp de preparare: aprox 2 ore, dar depinde de cat de repede fierbe fasolea.
Pofta Buna!
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii