autor:

Anca E. Voicu

» » Supe de legume

Ciorba taraneasca de fasole

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 februarie 2015

Ingrediente
500 g fasole boabe, 1 morcov, 1 ceapa, 1 ardei gras, 2 lingurite Delikat legume, Sare dupa gust, o cana de rosii cubulete la cutie, Verdeata.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se alege fasolea, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.

Dimineata, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole se adauga cam 3 litri de apa.
Cand este aproape fiarta, se adauga 1 morcov dat prin razatoare, o ceapa taiata marunt, un ardei gras, sare dupa gust, 2 lingurite Delikat legume.

Cand este totul fiert, se caleste separat o ceapa, peste care se adauga o cana de rosii cubulete la cutie.
Se da cateva clocote, se toarna ceapa cu rosiile in ciorba.
Se mai lasa 5 minute, apoi se ia de pe foc.

Se decoreaza cu verdeata si se serveste cu crutoane si muraturi de sezon.

Tmp de preparare: aprox 2 ore, dar depinde de cat de repede fierbe fasolea.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supita fara carne

Supita fara carne

Se curata morcovii si se taie pe jumatate.curatam ceapa si o spalam impreuna cu morcovii. Punem

18 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Supe de legume
Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Supa de salata ca la Maria de la Gherla

Intr-o cratita de 6l punem pieptul ardelenesc taiat in cuburi si lingura de ulei. Cand s-a prajit

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 lingurite Delikat legume
  • Sare dupa gust
  • o cana de rosii cubulete la cutie
  • Verdeata.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac cu fructe Supa crema de dovleac cu fructe

Dovleacul curatat de coaja si seminte, taiat cubulete, la fel si fructele, ceapa, morcovul si telina, lamaita spalata, toate se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de morcovi cu ghimbir