autor:

Anca E. Voicu

» » Supe de legume

Ciorba taraneasca de fasole

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 februarie 2015

Ingrediente
500 g fasole boabe, 1 morcov, 1 ceapa, 1 ardei gras, 2 lingurite Delikat legume, Sare dupa gust, o cana de rosii cubulete la cutie, Verdeata.

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se alege fasolea, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.

Dimineata, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole se adauga cam 3 litri de apa.
Cand este aproape fiarta, se adauga 1 morcov dat prin razatoare, o ceapa taiata marunt, un ardei gras, sare dupa gust, 2 lingurite Delikat legume.

Cand este totul fiert, se caleste separat o ceapa, peste care se adauga o cana de rosii cubulete la cutie.
Se da cateva clocote, se toarna ceapa cu rosiile in ciorba.
Se mai lasa 5 minute, apoi se ia de pe foc.

Se decoreaza cu verdeata si se serveste cu crutoane si muraturi de sezon.

Tmp de preparare: aprox 2 ore, dar depinde de cat de repede fierbe fasolea.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de linte

Supa crema de linte

Intr-o oala incingem uleiul de masline si calim usor legumele (ceapa, morcovul, telina, jumatatate

10 voturi    2 comentarii
1h
Supe de legume
supa de dovleac

supa de dovleac

sa curata dovleacul de coja si de seminte se razuie si se lasa sa stea cu sare 5 minute intro cratita

10 voturi    2 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florin , 06 noiembrie 2017

    Foarte buna, mai ales ca se apropie si postul.

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 lingurite Delikat legume
  • Sare dupa gust
  • o cana de rosii cubulete la cutie
  • Verdeata.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Florin

Foarte buna, mai ales ca se apropie si postul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supă de roșii cu linte (de post)