autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Cipolline

Autor: Corina corix (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 01 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Corina corix (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 01 august 2013

Ingrediente
Pentru 500 grame de faina alba tip Ɔ' sau ༼', 10 gr sare, 20 gr zahar, 1 pachetel drojdie, circa 200 ml apa, 400 gr untura sau margarina, Pentru aluatul deja dospit:, 250 gr unt, Pentru umplutura:, ceapa prajita,ulei, prosciutto, mozzarella, oregano, bulion, 1 ou pentru a unge bine patratele inainte si dupa ce se inchid

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din toate ingredientele. Dupa ce aluatul e crescut se pune circa 250 gr unt in aluatul intins ,dupa se intinde din nou. Pentru umplutura:

Ceapa prajita,dupa ce s-a prajit un pic sa adauga un pic de apa pentru a se gati bine cand nu mai are apa este gata se condimenteaza cu sare si piper. Bulionul se condimenteaza si el cu ulei, piper, sare si oregano. Dupa ce aluatul a stat circa 30 minute, se intinde ca aluatul de pizza mai mic de 1/2 cm se taie in patratele se da cu un pic de ou batut pe margini,se adauga o felie de prosciutto, deasupra o lingura de ceapa prajita, doua, trei cuburi micute de mozzarella si o lingura jumate din bulionul condimentat, se aduc toate 4 colturile de la patrat in jumate ca si cum ar fi un portofel, se lasa sa creasca circa 10 minute.Se da cu ou batut si se baga in cuptor pana se rumenesc, circa 20 minute la 200 grade. Tava trebuie intoarsa din spate in fata la fiecare 5 minute, daca cuptorul este ventilat nu este nevoie de intors tava. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cipolline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Drojdia+1 lingurita de zahar+1 lingurita de faina se amesteca iar treptat adaugam 100 ml lapte caldut

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac

Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marta Gabriela Abdelhafiz , 06 august 2013

    Arata foarte bine si ma atrage sa o incerc

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 500 grame de faina alba tip Ɔ' sau ༼'
  • 10 gr sare
  • 20 gr zahar
  • 1 pachetel drojdie
  • circa 200 ml apa
  • 400 gr untura sau margarina
  • Pentru aluatul deja dospit:
  • 250 gr unt
  • Pentru umplutura:
  • ceapa prajita,ulei
  • prosciutto
  • mozzarella
  • oregano
  • bulion
  • 1 ou pentru a unge bine patratele inainte si dupa ce se inchid

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele