autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ciulama cu pipote

Autor: Cl_Cl (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cl_Cl (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2014

Ingrediente
500 g pipote,, 500 ml supa (facuta dintr-un cartof mare,, 1 morcov,, 1 ceapa,, sare,, vegeta de legume,, 2 linguri faina alba,, 1 lingura faina de porumb,, 5 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatirea pipotelor: se pun pipotele intr-o tigaie cu putin ulei, sare si apa cat sa le cuprinda si se fierb acoperite aproximativ o ora pana cand scade apa si pipotele se moaie; daca nu s-au muiat se mai adauga apa si se continua fierberea).



Supa poate fi pregatita in acelasi timp cu pipotele prin punerea la fiert intr-o oala de 3 l a unui cartof mare, o ceapa, un morcov taiat rondele, un pic de secretul gustului de legume. Se umple apoi oala cu apa si sare dupa gust (vom avea nevoie doar de zeama de supa pentru ciulama)



Pregatirea ciulamalei (dureaza f putin 10-15 minute): intr-un ceaunel se pun vreo 5 linguri cu ulei; se lasa uleiul la incins; dupa ce s-a incins se da focul la mic si se adauga o lingura cu faina de porumb si se prajeste faina pana cand se aureste (dureaza f putin. atentie sa nu se maroneasca), se adauga apoi si 2 linguri cu faina alba si se formeaza o compozitie fainoasa, se amesteca bine timp de cateva secunde, apoi se adauga progresiv care un polonic cu supa amestecand pentru a nu se face cocoloase; se mai adauga un polonic, iar se amesteca bine si se pune supa pana cand consistenta devine ca de sos, la sfarsit se adauga sare dupa gust;



Se serveste cu mamaliga. Este delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pipote" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama cu pipote de curcan

Ciulama cu pipote de curcan

Pipotele de curcan se curata bine,se spala ,se pun la fiert in apa rece cat sa fie acoperite si se

13 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de ciuperci cu inimioare si pipote de pui si garnitura de mamaliguta

Ciulama de ciuperci cu inimioare si pipote de pui si garnitura de mamaliguta

Intr-o oala se pun la fiert pipotele si inimioarele de pui,se dau in fiert pana se aduna spuma,apoi

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g pipote,
  • 500 ml supa (facuta dintr-un cartof mare,
  • 1 morcov,
  • 1 ceapa,
  • sare,
  • vegeta de legume,
  • 2 linguri faina alba,
  • 1 lingura faina de porumb,
  • 5 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cl_Cl
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Blatul: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul la congelator pentru 15 minute ca

3 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rulada de Curcan