autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ciulama cu pipote

Autor: Cl_Cl (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cl_Cl (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2014

Ingrediente
500 g pipote,, 500 ml supa (facuta dintr-un cartof mare,, 1 morcov,, 1 ceapa,, sare,, vegeta de legume,, 2 linguri faina alba,, 1 lingura faina de porumb,, 5 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatirea pipotelor: se pun pipotele intr-o tigaie cu putin ulei, sare si apa cat sa le cuprinda si se fierb acoperite aproximativ o ora pana cand scade apa si pipotele se moaie; daca nu s-au muiat se mai adauga apa si se continua fierberea).



Supa poate fi pregatita in acelasi timp cu pipotele prin punerea la fiert intr-o oala de 3 l a unui cartof mare, o ceapa, un morcov taiat rondele, un pic de secretul gustului de legume. Se umple apoi oala cu apa si sare dupa gust (vom avea nevoie doar de zeama de supa pentru ciulama)



Pregatirea ciulamalei (dureaza f putin 10-15 minute): intr-un ceaunel se pun vreo 5 linguri cu ulei; se lasa uleiul la incins; dupa ce s-a incins se da focul la mic si se adauga o lingura cu faina de porumb si se prajeste faina pana cand se aureste (dureaza f putin. atentie sa nu se maroneasca), se adauga apoi si 2 linguri cu faina alba si se formeaza o compozitie fainoasa, se amesteca bine timp de cateva secunde, apoi se adauga progresiv care un polonic cu supa amestecand pentru a nu se face cocoloase; se mai adauga un polonic, iar se amesteca bine si se pune supa pana cand consistenta devine ca de sos, la sfarsit se adauga sare dupa gust;



Se serveste cu mamaliga. Este delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pipote" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama cu pipote de curcan

Ciulama cu pipote de curcan

Pipotele de curcan se curata bine,se spala ,se pun la fiert in apa rece cat sa fie acoperite si se

13 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de ciuperci cu inimioare si pipote de pui si garnitura de mamaliguta

Ciulama de ciuperci cu inimioare si pipote de pui si garnitura de mamaliguta

Intr-o oala se pun la fiert pipotele si inimioarele de pui,se dau in fiert pana se aduna spuma,apoi

20 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g pipote,
  • 500 ml supa (facuta dintr-un cartof mare,
  • 1 morcov,
  • 1 ceapa,
  • sare,
  • vegeta de legume,
  • 2 linguri faina alba,
  • 1 lingura faina de porumb,
  • 5 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cl_Cl
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Blatul: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul la congelator pentru 15 minute ca

3 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok