Ciulama cu pipote

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciulama cu pipote

Ingrediente

  • 500 g pipote,
  • 500 ml supa (facuta dintr-un cartof mare,
  • 1 morcov,
  • 1 ceapa,
  • sare,
  • vegeta de legume,
  • 2 linguri faina alba,
  • 1 lingura faina de porumb,
  • 5 linguri ulei

Mod de preparare

Pregatirea pipotelor: se pun pipotele intr-o tigaie cu putin ulei, sare si apa cat sa le cuprinda si se fierb acoperite aproximativ o ora pana cand scade apa si pipotele se moaie; daca nu s-au muiat se mai adauga apa si se continua fierberea).

Supa poate fi pregatita in acelasi timp cu pipotele prin punerea la fiert intr-o oala de 3 l a unui cartof mare, o ceapa, un morcov taiat rondele, un pic de secretul gustului de legume. Se umple apoi oala cu apa si sare dupa gust (vom avea nevoie doar de zeama de supa pentru ciulama)

Pregatirea ciulamalei (dureaza f putin 10-15 minute): intr-un ceaunel se pun vreo 5 linguri cu ulei; se lasa uleiul la incins; dupa ce s-a incins se da focul la mic si se adauga o lingura cu faina de porumb si se prajeste faina pana cand se aureste (dureaza f putin. atentie sa nu se maroneasca), se adauga apoi si 2 linguri cu faina alba si se formeaza o compozitie fainoasa, se amesteca bine timp de cateva secunde, apoi se adauga progresiv care un polonic cu supa amestecand pentru a nu se face cocoloase; se mai adauga un polonic, iar se amesteca bine si se pune supa pana cand consistenta devine ca de sos, la sfarsit se adauga sare dupa gust;

Se serveste cu mamaliga. Este delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise