Ciulama cu pipote

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciulama cu pipote

Ingrediente

  • 500 g pipote,
  • 500 ml supa (facuta dintr-un cartof mare,
  • 1 morcov,
  • 1 ceapa,
  • sare,
  • vegeta de legume,
  • 2 linguri faina alba,
  • 1 lingura faina de porumb,
  • 5 linguri ulei

Mod de preparare

Pregatirea pipotelor: se pun pipotele intr-o tigaie cu putin ulei, sare si apa cat sa le cuprinda si se fierb acoperite aproximativ o ora pana cand scade apa si pipotele se moaie; daca nu s-au muiat se mai adauga apa si se continua fierberea).

Supa poate fi pregatita in acelasi timp cu pipotele prin punerea la fiert intr-o oala de 3 l a unui cartof mare, o ceapa, un morcov taiat rondele, un pic de secretul gustului de legume. Se umple apoi oala cu apa si sare dupa gust (vom avea nevoie doar de zeama de supa pentru ciulama)

Pregatirea ciulamalei (dureaza f putin 10-15 minute): intr-un ceaunel se pun vreo 5 linguri cu ulei; se lasa uleiul la incins; dupa ce s-a incins se da focul la mic si se adauga o lingura cu faina de porumb si se prajeste faina pana cand se aureste (dureaza f putin. atentie sa nu se maroneasca), se adauga apoi si 2 linguri cu faina alba si se formeaza o compozitie fainoasa, se amesteca bine timp de cateva secunde, apoi se adauga progresiv care un polonic cu supa amestecand pentru a nu se face cocoloase; se mai adauga un polonic, iar se amesteca bine si se pune supa pana cand consistenta devine ca de sos, la sfarsit se adauga sare dupa gust;

Se serveste cu mamaliga. Este delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci